Hoe gaat het met… Joey Hereman

Hoe gaat het nu met oud-leerlingen van de RSG Magister Alvinus? We vroegen het dit keer aan Joey Hereman.

Joey zat van 1996 tot 2000 op de RSG. Hij is nu succesvol voice-over en stemacteur, heeft zijn eigen bureau voor visuele campagnes en presenteert diverse evenementen en tv-programma’s

Herinnering

‘Mijn mooiste herinnering aan de RSG was het moment dat ik te horen kreeg dat ik was geslaagd. Ik vond de RSG heel leuk maar ik keek ernaar uit dat ik aan het werk kon. Met het halen van mijn diploma was ik weer een stapje dichterbij mijn droombaan, radio-dj worden. Ik wilde doen wat ik leuk vond! Toen mijn moeder op de laatste schooldag aan meneer Bloem (toen teamleider) vroeg: ‘Waar moet Joey naar toe?’ sprak hij de gevleugelde woorden: ‘Ach, mevrouw, met uw zoon komt het wel goed…’ Een ‘rot’advies voor een moeder wiens zoon enkel bij de radio wilde werken, maar uiteindelijk had hij wel gelijk’.

Een 10 voor een zak drop

‘Er was een wiskundedocent die bijna klaar was met werken, zijn naam kan ik mij niet meer herinneren. Met hem maakte ik de afspraak; een 10 voor een zak drop. Erg goed was ik niet in wiskunde en in die tijd had ik een bijbaan in het Dropwinkeltsje in Sneek. Dus die deal was snel gemaakt, haha. Het jaar erop kregen we een nieuwe wiskundedocent, die ook van drop hield maar daar verdiende ik geen 10-en mee’.

Tip voor (toekomstige) leerlingen

‘Cliché maar toch, als je de kans krijgt om zelf iets te doen moet je die kans altijd grijpen. Zorg ervoor dat je weet wát je wilt doen. Waar heb je zo veel passie voor, dat het voelt alsof je verliefd bent? Wees realistisch en volg je eigen koers.

‘Je kunt beter struikelen op de goede weg, dan wandelen op de verkeerde’. Je moet er toch niet aan denken dat je het gevoel hebt dat je moet werken voor je hypotheek, boodschappen en je vakantie’?!

Over ‘Hoe gaat het met.. ‘

Elke maand vragen we een oud-RSG leerling hoe het met ze gaat. Wat is hun dierbaarste herinnering aan hun middelbare school, welke docent(en) zijn hen het meest bijgebleven en wat zijn hun tips? Lees ook het interview met Alexander WijningaMelcher Frankema en Hiske Oosterwijk.