DoeDagen en Open Dag 2019

Zit je in groep 8? Kom dan naar onze DoeDagen op maandag 28 en dinsdag 29 januari 2019. De DoeDagen zijn van 14:00 tot 15:30 uur.

De Open Dag wordt gehouden op woensdag 30 januari 2019. Deze kun je alvast in je agenda zetten!

Over de DoeDagen

Tijdens onze DoeDagen volg je een paar lessen bij ons die je ook in de brugklas krijgt. Je proeft de sfeer in de klaslokalen, maakt kennis met docenten en voelt hoe het is op de middelbare school te zitten. En dat is wel even wat anders dan op de basisschool.

Als je bij ons in de brugklas komt, is het uiteindelijke doel om onze school na een aantal jaren te verlaten met een mooi diploma op zak. Voor ons is de weg naar het diploma net zo belangrijk als het diploma zelf: wij vinden het belangrijk dat je je hier bij ons op school gelukkig voelt en dat je behalve grammatica en wiskunde ook leert hoe je met anderen om moet gaan. Op de RSG volg je een van de onderstaande richtingen

Gymnasium
Bij ons op het gymnasium vragen we nogal wat van je: we gaan er van uit dat je graag leert en dat je daar hard voor wilt werken. Dat blijkt al uit het feit dat je op het gymnasium twee extra vakken hebt: Latijn en Grieks, de zogenaamde Klassieke Talen. In vergelijking met het atheneum moet je dus meer vakken volgen in dezelfde tijd. Dat betekent dat we van je verwachten dat je al heel goed zelfstandig kunt werken.

Atheneum
Op het atheneum ligt de lat vrij hoog: we gaan er van uit dat je nieuwsgierig bent naar de wereld om je heen. Je vraagt je zelf vaak af hoe iets werkt en vindt het leuk om te zoeken naar antwoorden op je vragen. We verwachten ook dat je al vrij zelfstandig kunt werken, dat je dingen snel oppikt en dat je je nieuwe kennis goed kunt toepassen. Het atheneum is onderdeel van het vwo: het voorbereidend wetenschappelijk onderwijs, het onderwijs dat jou voorbereidt op een studie aan een universiteit.

Havo
Op de havo ben je op je plek met leeftijdsgenoten met dezelfde interesses en talenten. Op school gaan we deze talenten verder ontwikkelen om later succesvol door het leven te gaan. Daarvoor heb je natuurlijk eerst een diploma nodig en daar werken we dan ook naar toe. Wij vinden de weg naar het diploma dan ook minstens zo belangrijk als het diploma zelf.

Vmbo-gt
Bij vmbo gemengd theoretisch volg je de eerste drie jaren een vakkenpakket volgens zowel de theoretische áls de gemengde leerweg, pas daarna moet je de keuze tussen die twee maken. In de gemengde leerweg volg je het beroepsgerichte vak Dienstverlening & Producten (D&P) naast de theoretische vakken. Bij dit vak doe je dingen uit allerlei soorten beroepen, de keuze voor je vervolgopleiding maak je pas in de vierde klas.

Vmbo-bk
In de vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg werken we met kleine groepen. In elke klas zitten ongeveer 16 leerlingen. Je wordt het hele schooljaar iedere week op een vast tijdstip door de mentor begeleid. Omdat je werkt vanuit een vast lokaal waarin ook je spullen worden bewaard en je les krijgt van een kleine groep docenten, voel je je snel thuis op de RSG. Door de kleine klassen is er veel persoonlijke aandacht voor de leerlingen.