Groep 8

Naar welke school ga jij volgend jaar? Je zoekt natuurlijk een school waar je met plezier naar toe gaat en waar je veel leert. De RSG is zo’n school! Op de RSG doen we er alles aan om er voor te zorgen dat jij een leuke tijd hebt op school én een goede opleiding krijgt. Iedereen op de RSG speelt daarbij een rol: we doen het samen! Lees hier met welke mensen je te maken krijgt als je naar de RSG gaat. Ook lees je op onze website wat we doen naast de lessen en welke opleidingen we hebben.

Klasgenoten

Als je naar de RSG gaat, maak je vóór de zomervakantie al kennis met je nieuwe klasgenoten. Op een woensdagmiddag kom je dan samen op de RSG en je leert dan al heel veel over onze school. Na de zomervakantie haal je je boeken op ga je in de tweede schoolweek naar Balk: ons introductiekamp. In deze 24 uur leer je jouw klasgenoten en veel andere RSG’ers kennen. Na ‘De 24 Uur van Balk’ ben je een echte RSG’er!

Tutoren

Elke brugklas heeft op de RSG twee tutoren. Dat zijn twee leerlingen uit klas 4 van vmbo tot en met gymnasium die alles als weten van de RSG en die jou dus goed kunnen helpen. Zij gaan mee naar Balk en organiseren allerlei activiteiten voor jou en je klas. Ze kunnen je ook prima helpen bij al je vragen over bijvoorbeeld je huiswerk, hoe het zit met bepaalde schoolregels enzovoort. Gewoon hartstikke handig die tutoren. Lees hier meer over onze tutoren. 

Mentor

Eén van je leraren van komend schooljaar heeft een speciale rol: hij of zij wordt jouw mentor. Je mentor is degene die jouw klas begeleidt. Met al je vragen of problemen kun je bij je mentor terecht. De mentor is er ook voor de vragen van je ouders.

Leestip: Zo overleef je de brugklas

Nieuwsbrief

Gaat uw zoon of dochter volgend jaar naar de brugklas? Dan heeft u vast een heleboel vragen. Wanneer is de Open Dag, hoe moet ik mijn kind opgeven voor de DoeDag, wanneer is de kennismaking met de klas en mentor en wat gaan ze doen tijdens de introductie?

Al deze onderwerpen komen terug in onze nieuwsbrief speciaal voor ouders met leerlingen in groep 8. Meldt u aan voor de nieuwsbrief via onderstaand formulier.