Gender & Sexualities Alliance (GSA)

Wij willen een veilige sfeer voor iedereen bij ons op school. Of je nu homo, hetero, lesbo, bi, transgender of in dubio bent. Sommige leerlingen hebben te maken met pesten, uitsluiting, en in sommige gevallen zelfs met geweld. Bovendien durven veel leerlingen niet open te zijn over hun seksuele voorkeur. Wij vinden dat iedereen op onze school mag zijn wie hij of zij is. Onze GSA wil ervoor zorgen dat op onze school iedereen zich veilig kan voelen en zichzelf kan zijn.

Wat doet de GSA?

Elk jaar wordt landelijk op de eerste vrijdag na Sinterklaas “Paarse vrijdag” georganiseerd. Ook wij doen daar aan mee. Zo hebben we al eens ongeveer 1250 zelfgemaakte bandjes uitgedeeld aan leerlingen die achter onze standpunten staan. Op die manier proberen we het gesprek op school aan te moedigen. Op de open dagen hebben wij een eigen informatiestand met o.a. folders en visitekaartjes. We hebben een eigen email adres bedoeld voor leerlingen die hun verhaal kwijt willen, eens met iemand willen praten of gewoon wat informatie willen hebben.

Wij willen

  • Een aanspreekpunt zijn voor iedereen die zich anders voelt en behoefte heeft daarover in contact te komen met mede-leerlingen.
  • Een veilige sfeer creëren voor iedereen.
  • Dat homo geen scheldwoord is.
  • Openheid.
  • Dat alles bespreekbaar is.

Meer informatie of lid worden? Mail naar [email protected]

foto-2015-paarse-vrijdag