Hoe gaat het met… Alexander Wijninga

Hoe gaat het nu met oud-leerlingen van de RSG Magister Alvinus? We vroegen het dit keer aan Alexander Wijninga.

Alexander zat van 2006 – 2012 op de RSG en is nu succesvol ondernemer. Lees Alexander zijn verhaal.

Watermelon

Ik ben een ondernemer in de dop. Op dit moment ben ik druk bezig met mijn bedrijf Watermelon. Watermelon is een bedrijf dat chatrobots ontwikkelt en inzet bij bedrijven. De chatrobot heeft alle klantvragen in 1 systeem. Op die manier kunnen bedrijven hun klanten optimaal te woord staan. Op dit moment groeit Watermelon en zijn we al actief in Engeland, Duitsland en Italië; we hopen in 2019 de complete EU te bedienen.

Plan B

Vroeger wilde ik altijd bij de luchtmacht. Dit leeft bij mijn familie en ik wilde ook heel graag bij defensie. Helaas kwam ik hier niet door de selectie en moest ik op zoek naar een plan B. Mijn zus adviseerde mij om rechten te gaan studeren. Al tijdens de introductieweek werd mij duidelijk dat ik de verkeerde keus had gemaakt. Door mijn bijbaan kwam ik erachter dat ik een echte ondernemer ben. Ik ben gestopt met mijn studie rechten en al snel was mijn eerste bedrijf geboren; The Next Network, een bedrijf dat Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn voor bedrijven uit handen neemt. Het bedrijf had al snel succes en smaakte naar meer. The Next Network heb ik verkocht en samen met mijn compagnon ben ik in 2017 Watermelon gestart.

291019-72dpi-mk-20180827-alexander-binnen-08-5b5dac-original-1537800609

Supersoaker attack

Ik heb van 2006-2012 op de RSG gezeten. Ik heb zes jaar over de Havo gedaan. De eerste vier jaar waren niet de leukste. Aan de laatste twee jaar denk ik met veel plezier terug. Mijn mooiste herinnering aan de RSG komt nog regelmatig te sprake. Het was een warme zomerse dag in mei en samen met mijn twee vrienden zaten we ‘s middags tijdens een tussenuur op het terras, we dronken een wijntje (tsja, dat vonden we toen stoer) en besloten om grote waterpistolen te halen, de Supersoakers. We vulden deze met Bacardi Breezer en liepen gewapend met onze waterpistolen naar school. Nog steeds heb ik het fantastische beeld op mijn netvlies; de luierende leerlingen in de zon in de voortuin die de school in vluchtten. Een fantastische stunt die conciërge Henk Kuijpers niet kon waarderen geloof ik. Een echte kwajongensstreek, maar het blijft een topverhaal!

Johanna de Boer

Met Johanna de Boer heb ik een speciale band; af en toe ga ik nog even bij haar langs op de RSG wanneer ik in de buurt ben. Johanna ontfermde zich over mijn vriend en mij toen niemand onze mentor wilde zijn. Ik ben haar nog steeds dankbaar.

Tip

Mijn tip voor (toekomstige) RSG-leerlingen:  laat je in je laatste jaar niet leiden door de stress van een vervolgopleiding. Doe wat jij leuk vindt, daar ben je goed in. Je moet je eigen toekomst maken, het komt wel goed!

Over ‘Hoe gaat het met.. ‘

Elke maand vragen we een oud-RSG leerling hoe het met ze gaat. Wat is hun dierbaarste herinnering aan hun middelbare school, welke docent(en) zijn hen het meest bijgebleven en wat zijn hun tips? Lees ook het interview met Melcher Frankema en Hiske Oosterwijk.