Hoe gaat het met.. Melcher Frankema

Hoe gaat het nu met oud-leerlingen van de RSG Magister Alvinus? We vroegen het dit keer aan Melcher Frankema.

Melcher zat van 2005 – 2011 op de RSG Magister Alvinus en is nu één van de oprichters en directeuren van IVWear.

‘IVWear is een Groningse startup, die in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen in het leven is geroepen om een draagbaar infuus te ontwikkelen als vervanging van de welbekende infuuspaal’, vertelt Melcher. ‘Als onderdeel van een team heel slimme techneuten reis ik stad en land door om ons draagbare infuus zo snel mogelijk op de markt te krijgen. Ik ben bijna afgestudeerd in rechten, maar hoop dat ik ondernemer van beroep kan worden. Ik werk veel maar in mijn vrije tijd ben ik graag met een bootje op het water of aan het chillen met vrienden’.

‘Ik denk met veel plezier terug aan de RSG. Mijn mooiste en dierbaarste herinnering is met stip de Litouwenreis. Dit uitwisselingsproject bestaat volgens mij niet meer, zonde! De reis naar Litouwen, met een heel leuke groep, zal ik nooit vergeten. De excursie naar overgebleven bunkers uit de Tweede Wereldoorlog maakten een diepe indruk op mij. Samen met Auke, één van mij beste vrienden, haal ik nog regelmatig herinneringen op aan de logeerpartij bij het gastgezin en alle bijzondere Litouwers die wij hebben ontmoet (voornamelijk op gekke feestjes)’.

‘De RSG heb ik altijd ervaren als een warme school, waar ruimte is om op een leuke manier met docenten om te gaan. Veel heb ik gehad aan mijn mannelijke rolmodellen: Berndt Assies (Duits), Hendrik van Netten (geschiedenis) en Dirk van der Veen (economie). Docenten die door hadden dat ik een ontzettende chaoot was en mij zo nu en dan echt uit de brand hebben geholpen zijn: Detty de Boer (Latijn), Titia van den Broek (Engels)en Ignace Hendriks (Latijn). Eeuwig dank!’

Mijn tip voor (toekomstige) RSG leerlingen: Blijf altijd bij jezelf, maar pak alles aan wat er tijdens je schooltijd voorbij komt. Het is beter om spijt te hebben van de dingen die hebt gedaan, dan van dingen die je hebt gelaten’.

Over ‘Hoe gaat het met.. ‘

Elke maand vragen we een oud-RSG leerling hoe het met ze gaat. Wat is hun dierbaarste herinnering aan hun middelbare school, welke docent(en) zijn hen het meest bijgebleven en wat zijn hun tips? Lees ook het interview met Hiske Oosterwijk.