Hoe gaat het met… Louis van Sinderen

Hoe gaat het nu met oud-leerlingen van de RSG Magister Alvinus? We vroegen het dit keer aan Louis van Sinderen

Louis zat op de RSG Magister Alvinus van 2002 – 2008 en is naast drumdocent  succesvol  drummer in de band AlascA.

AlascA

Ja het gaat heel goed met me, ik ben elke dag met mijn grootste hobby bezig; drummen. Ik speel in de band AlascA. In de weekenden treden we vaak op en inmiddels is ons derde album Plea for Peace (!) uit. Met ons eerste en tweede album hebben we een Europese tour gedaan, gespeeld bij de Wereld draait Door en staan we regelmatig in Paradiso en de Melkweg.

Naast de band heb ik een drumschool in Volendam waar ik drie dagen drumles geef en ben ik sinds kort twee dagen per week drumdocent in Leeuwarden bij de Neushoorn. De rest van mijn vrije tijd zit in de band AlascA.

Ik heb van 2002 tot 2008 op de RSG gezeten, eerst VMBO en toen ik in 2007 geslaagd ben heb ik nog de Havo gedaan. Ik 2008 was ik echt klaar. Omdat ik nog niet precies wist wat ik wilde met mijn vervolgstudie, koos ik voor een tussenjaar. Eerst ben ik een paar maanden naar Afrika geweest, daarna heb ik mij volledig gestort op het drummen. Ik was elke dag in de muziekschool van Sneek te vinden, want ik wilde heel graag naar het conservatorium. Ik werd toegelaten, maar na twee jaar viel deze droom in duigen. Ik had geen klik met de drumdocent die eigen initiatief niet kon waarderen. Hier heb ik geleerd hoe het niet moest. Ik ben gestopt met de opleiding, maar ook de rest van de bandleden van AlascA stopten met hun studie om ons volledig te kunnen storten op de band. In een loods in Volendam oefenden we iedere dag van 9:00 uur tot 17:00 uur. Dit was keihard werken en een goede leerschool. Maar er moest ook geld binnenkomen dus ben ik in Volendam een drumschool begonnen.

paradiso-buig

Vrijheid

Ik heb een gouden tijd gehad op de RSG. Een vette school met oog voor de leerlingen, goede docenten en niet te vergeten het tafelvoetballen in de grote pauze! Legendarisch waren de tripjes naar het buitenland. Tijdens VMBO gingen we naar Londen en in de Havo naar Parijs. Hier heb ik echt het gevoel van vrijheid gevoeld. Samen met een ploegje leerlingen werd je ‘los’ gelaten in deze wereldstad voor een speurtocht. Wij gingen met ons groepje naar verschillende musea, Eiffeltoren, Arc de Triomphe en natuurlijk de Mc Donalds. Zonder ouders voelde dat als een enorme vrijheid.

Henk Kooijman

Mijn mooiste herinnering heb ik aan Henk Kooijman, docent Nederlands. Hij wist van een saai vak echt een feest te maken. Zo droeg hij op zijn 60+ leeftijd gedichten voor op zijn bureau, compleet met odes en de bezem als microfoon. Daarnaast heeft de RSG mij vriendschappen voor het leven bezorgd. Ik spreek nog vaak af met mijn kameraad Mark Croes

Tip

Als je een passie hebt, volg die! Als je nog niet helemaal zeker bent welke studie je wilt gaan volgen, neem een tussenjaar. Dat is geen ramp, je komt er vanzelf achter wat bij jou past.

Over ‘Hoe gaat het met.. ‘

Elke maand vragen we een oud-RSG leerling hoe het met ze gaat. Wat is hun dierbaarste herinnering aan hun middelbare school, welke docent(en) zijn hen het meest bijgebleven en wat zijn hun tips? Lees ook het interview met Joey Hereman, Alexander WijningaMelcher Frankema en Hiske Oosterwijk.