Hoe gaat het met .. Hiske Oosterwijk

Hoe gaat het nu met voormalig leerlingen van de RSG? We vroegen het Hiske Oosterwijk: ‘Ik ben lekker bezig en zoals ik altijd zeg: ik mag niet klagen!’

Hiske Oosterwijk, 28 jaar, afgestudeerd (bachelor/master) aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, opleiding jazz zang. Naast musicus is ze ook docent zang, componist en tekstschrijver. ‘Ik ben niet alleen actief in Nederland, maar heb al veel mooie tournees mogen doen in het buitenland, onder andere in Azië, Italië, Brazilië, Duitsland en Rusland’.

‘Ik zat in de klas van 2009, vwo/atheneum, dus van 2003 tot 2009, als ik het goed onthouden heb haha. Eén van de herinneringen die mij bij staat, is mijn eerste optredens in de hal van de RSG met Circa5. Ik was toen nog helemaal niet van plan om het artistieke vak in te gaan, maar je zou kunnen zeggen dat het vuur daar is aangegaan’.

‘Van de zes jaar die ik op de RSG Magister Alvinus heb doorgebracht zijn er drie docenten die ik een warm hart toedraag: Jan van der Zweep, de muziekdocent. Altijd leuke lessen en hij heeft mij gemotiveerd de muziek te ontdekken. Noor Dekker, docente Frans. De echte klik, en het wederzijdse begrijpen van elkaar, kwam pas richting het einde van mijn schooltijd bij de RSG, maar toen zat het ook gelijk heel goed en we hebben af en toe nog wel eens contact gehad. En Hylke Tromp, docent Nederlands. Hij zag MIJ, wie ik was, waar anderen dat soms niet zagen. Hij heeft mij door verschillende obstakels heen weten te halen en ondersteund. Daar ben ik hem zeer dankbaar voor! Mijn tip voor de leerlingen van de RSG: Wees jezelf, durf anders te zijn en wees betrokken!’

93280046

Over ‘Hoe gaat het met.. ‘

Elke maand vragen we een oud-RSG leerling hoe het met ze gaat. Wat is hun dierbaarste herinnering aan hun middelbare school,  welke docent(en) zijn hen het meest bijgebleven en wat zijn hun tips?