Presentatie Gymnasium

Op 1, 2 en 3 februari heeft de RSG drie Open Dag-sessies gehad waarbij jullie een digitaal bezoek hebben gebracht aan ons Gymnasium. Dat was voor ons een heel bijzondere ervaring. Het houden van een voorlichting met alleen een camera voor je en niet rechtstreeks in contact met de mensen is iets dat we niet zijn gewend. We hebben juist erg graag contact met mensen en het was voor ons lastig te peilen wat er aan de andere kant van de camera gebeurde. Hebben we voldoende informatie kunnen geven? Kwam deze informatie goed over? We vonden het in elk geval heel leuk dat jullie een kijkje bij ons hebben genomen en alvast vragen aan ons hebben gesteld. Wij hebben de presentaties met veel plezier gedaan.

Maar daar houdt het niet op. We hadden de hoop dat we jullie op korte termijn zouden kunnen uitnodigen op onze school om eens een kijkje te kunnen nemen en een corona-proof rondleiding te kunnen doen. Dat kan voorlopig niet want de scholen in Friesland hebben afgesproken dat zij geen leerlingen van groep 8 (en de ouders) in de scholen zullen ontvangen. Dus die rondleiding houden jullie tegoed.

Doe Middag

Op 8 maart a.s. is er wel een Doe Middag voor het gymnasium. Ook deze mag niet in de school plaatsvinden en we zitten te broeden hoe we deze middag gaan invullen. Geef je in elk geval op via onze website, want we gaan iets doen, dat staat vast.

Als je nog niet op onze website hebt gekeken dan moet je dat eigenlijk nog even doen. Er staat veel informatie op over de school, over de brugklas en uiteraard over het gymnasium. Een mooie film en een speciale gymnasium-quiz. De afdeling gymnasium heeft ook een eigen Facebook-pagina, dus je kunt je goed laten informeren.

Vragen?

Heb je nog vragen, stel ze dan gerust. Het makkelijkst kan dit door een mail te sturen naar de teamleider VWO-onderbouw en dat is de heer Gosse Bruinsma. ([email protected]), maar bellen is ook goed: (0515)429760.

Jullie gaan deze week na een lange tijd weer naar school, als het weer het toestaat, en we wensen jullie een hele mooie afsluiting van jullie tijd op je basisschool. We hopen dat jullie met mooie herinneringen jullie school gaan verlaten en een goede keuze kunnen maken voor de school waar je je herinneringen voor de komende zes jaren nog verder gaat opbouwen. Wij willen daar graag een rol in spelen en nodigen je van harte uit om te kiezen voor ons mooie gymnasium op de RSG Magister Alvinus in Sneek.

Dank jullie wel voor je aanwezigheid bij de Open-Dag-sessies en tot ziens!

team Gymnasium Open Dag

mw. Vera van Karsen (docente klassieke talen)
mw. Elske de Groot (docente klassieke talen)
dhr. M. Hoogeveen (docent natuur- en scheikunde)
dhr. Frits Bus (teamleider VWO bovenbouw)

Vero Zabibu (leerling G3A)
Angelina Soolsma (leerling G3B)
Robynn Sterenberg (leerling G3B)
Jesse Bosker (leerling G3B)
Tijmen IJszenga (leerling G3B)