25 jaar Magister Alvinus Lezing

Helaas hebben we door de Coronacrisis de 25ste lezing met Maarten van der Weijden af moeten lassen. De 25ste lezing wordt verplaatst naar een nieuwe datum. Gekochte kaarten blijven geldig. 


Op dinsdag 17 maart 2020 om 20:00 uur organiseert de RSG Magister Alvinus de 25ste lezing in Theater Sneek. Spreker is Olympisch kampioen en Elfstentochtzwemmer, Maarten van der Weijden. De lezing heeft als titel:

Tegenslag haalt de reus in je naar boven

Het levensverhaal van Maarten van der Weijden leert ons dat iedereen altijd een tweede kans krijgt. Maar dat je wel moedig moet zijn om die kans te grijpen. De boomlange topzwemmer kreeg kanker maar zwom door. Hij werd Olympisch kampioen. Hij moest voor Dokkum opgeven in zijn eerste Elfstedentocht. Maar hij zwom door. Na 75 uur haalde hij de finish in zijn tweede poging daarna toch. De reus die een held werd komt naar Sneek. Hij zal vertellen over hoe je dat doet, na tegenslag doorzetten en alsnog het beste uit jezelf halen.

Toegangskaarten
Kaarten zijn te bestellen via Theater Sneek en kosten 11 euro. De opbrengst gaat volledig naar de Maarten van der Weijden foundation.

Foto: Raymond van Olphen

Over de Magister Alvinus Lezing

Jaarlijks organiseert de RSG Magister Alvinus de Magister Alvinus lezing. Voor de lezing worden sprekers uitgenodigd die hun licht laten schijnen over maatschappelijke, politieke of culturele thema’s. In de afgelopen jaren werden onder andere de volgende sprekers ontvangen: Hans van Mierlo, Jos Thie, Joop Atsma, Wubbo Ockels, Herman Pleij, Geert Mak, Pier Vellinga en afgelopen jaar Margrite Kalverboer.

Een curatorium onder voorzitterschap van de burgemeester van de gemeente Súdwest Fryslân, draagt zorg voor de organisatie.magister-alvinus-lezing-theater-sneek-17