Magister Alvinus Lezing

Dit jaar vond de 23e editie plaats van de Magister Alvinus lezing. Na 22 lezingen in de Martinikerk in Sneek is dit jaar is gekozen voor Theater Sneek. De lezing werd verzorgd door prof. dr. mr. mevrouw Margrite Kalverboer, nationale Kinderombudsvrouw en had als titel: Hoe maken we het verschil voor kinderen.

magister-alvinus-lezing-theater-sneek-01

Over de Magister Alvinus Lezing

Jaarlijks organiseert de RSG Magister Alvinus de Magister Alvinus lezing. Voor de lezing worden sprekers uitgenodigd die hun licht laten schijnen over maatschappelijke, politieke of culturele thema’s. In de afgelopen jaren werden onder andere de volgende sprekers ontvangen: Hans van Mierlo, Jos Thie, Joop Atsma, Wubbo Ockels, Herman Pleij, Geert Mak, Pier Vellinga en dit jaar Margrite Kalverboer.

Een curatorium onder voorzitterschap van de burgemeester van de gemeente Súdwest Fryslân, draagt zorg voor de organisatie.

magister-alvinus-lezing-theater-sneek-17