Magister Alvinus Lezing

Dit jaar vond op 26 maart om 20:00 uur de 24e editie plaats van de Magister Alvinus lezing. Na 22 lezingen in de Martinikerk in Sneek is in 2017 gekozen voor Theater Sneek als locatie voor de lezing. De lezing werd verzorgd door de heer Kris Callens, directeur-bestuurder van Fries Museum, Fries Verzetsmuseum en Keramiekmuseum Princessehof en had als titel:

Het Fries Museum als model voor de wereld.

‘Overal dilemma’s tegenwoordig. Hoeveel sociale media is teveel? Wel of niet met het vliegtuig? Moet je alles van plastic weigeren? Al ons handelen heeft gevolgen. Soms lokaal, soms wereldwijd. Dat heeft ook een positieve kant: we kunnen zelf bijdragen aan de oplossing. Kris Callens, de man achter succesvolle tentoonstellingen over Escher en Mata Hari, komt vertellen hoe erfgoed en kunst kunnen bijdragen aan een betere toekomst. Met duurzame steden, stabiele regio’s en inspirerende gemeenschappen’.

kris-callens_-foto-ruben-van-vliet1

 Over de Magister Alvinus Lezing

Jaarlijks organiseert de RSG Magister Alvinus de Magister Alvinus lezing. Voor de lezing worden sprekers uitgenodigd die hun licht laten schijnen over maatschappelijke, politieke of culturele thema’s. In de afgelopen jaren werden onder andere de volgende sprekers ontvangen: Hans van Mierlo, Jos Thie, Joop Atsma, Wubbo Ockels, Herman Pleij, Geert Mak, Pier Vellinga en afgelopen jaar Margrite Kalverboer.

Een curatorium onder voorzitterschap van de burgemeester van de gemeente Súdwest Fryslân, draagt zorg voor de organisatie.magister-alvinus-lezing-theater-sneek-17