Ventilatie in de schoolgebouwen

Goede ventilatie is van groot belang voor een gezond klimaat in gebouwen. De relatie tussen verspreiding van het coronavirus en ventilatie in schoolgebouwen, is de afgelopen dagen veel in het nieuws geweest.

  • Op korte termijn wordt er door een externe deskundige onderzocht in hoeverre  de ventilatie in onze gebouwen voldoet. 
  • Er wordt geventileerd volgens de eisen van het Bouwbesluit die van toepassing zijn op het gebouw. Met ventileren wordt zowel het afvoeren van vuile lucht als het aanvoeren van verse buitenlucht bedoeld. De aanwezige (mechanische) ventilatie voert verse buitenlucht aan en pompt dus geen (verontreinigde) lucht rond. Deze ventilatie draait sinds de start van het schooljaar dag en nacht maximaal. 
  • Alle ventilatiesystemen zijn gecontroleerd en gereinigd.
  • Daarnaast wordt het gebouw  natuurlijk ‘gelucht’ en is het voorschrift om met ramen en deuren open les te geven. 
  • een luchtstroom van persoon naar persoon door (zwenk)ventilatoren of systemen waarmee recirculatie plaatsvindt binnen één ruimte waar meerdere personen verblijven wordt vermeden (geen ventilatoren aan).
  • Wij hebben gecontroleerd of ruimtes die voor bepaalde activiteiten worden gebruikt, hiervoor ook oorspronkelijk bedoeld waren en de hoeveelheid luchtverversing hierop is afgestemd.

Uiteraard volgen we de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet en handelen daarnaar indien nodig.  In alles wat we besluiten en doen, houden we rekening met de lastige situatie waarin we ons met elkaar bevinden en met de zorgen en vragen die er zijn van leerlingen en ouders. Zorgvuldigheid en veiligheid gaan voor ons voor snelheid. Voor vragen verwijzen we je naar onderstaande FAQ. Is je vraag na het lezen van de FAQ nog niet beantwoord, neem dan contact op via [email protected]