VMBO GT

Het vmbo is de vooropleiding voor het mbo, het Middelbaar Beroepsonderwijs en is ingericht volgens 4 leerwegen. Vanuit vmbo-tl bestaat ook de mogelijkheid door te stromen naar havo 4.

VMBO GT (Gemengde en Theoretische Leerweg)

Heb je al eens gedacht aan vmbo-gt? Het VMBO bereidt je voor op een baan als zelfstandige specialist in een uitvoerend beroep. Dat is heel wat, dus daar moet je heel wat voor kunnen en leren en dat gaan wij samen met jou doen. Wat we je na vier jaar graag willen meegeven is:

  • dat je goed bent in taal, rekenen en ict
  • dat je kritisch kunt denken, problemen kunt oplossen en zelfstandig bent
  • dat je kunt samenwerken
  • dat je creatief bent en durft te zijn
  • dat je relaties aanknoopt met mensen oen organisaties om je heen die belangrijk voor je zijn
  • dat je voldoende vertrouwen hebt in jezelf en de mensen om je heen
  • dat je goede keuzes kunt maken
  • dat je de wereld een beetje overziet en begrijpt
  • dat je een fijne en bij jou passende plek in de wereld verovert!

Zo ziet een schooldag er uit

Eén keer per week heb je een mentoruur, meestal maandag of dinsdag. Je bespreekt dat met je mentor wat je de komende week te doen staat en welke i-uren je gaat bezoeken. In i-uren maak je op school onder begeleiding van een leraar je huiswerk, of bereid je toetsen voor. Als je het goed doet krijg je misschien vaak al je werk af in de i-uren, maar het zal toch ook af en toe gebeuren dat je nog wat werk mee naar huis moet nemen.

Leerweg beroepsgericht programma

In vmbo-gt volg je een beroepsgericht vak naast de theoretische vakken. Bij dit vak doe je dingen uit allerlei soorten beroepen, de keuze voor je vervolgopleiding maak je pas in de vierde klas. Ook wordt bij het beroepsgerichte vak gewerkt op een manier die al wat lijkt op die van het MBO. Zo ben je beter voorbereid op het MBO en kun je beter de keuze maken voor een MBO-opleiding die bij je past.

Wil je graag doorstromen naar de havo, dan kan dit natuurlijk ook.

Lees hier de flyer van VMBO GT.

Havo-kansklas

De Havo kansklas is voor leerlingen die nog niet weten welke afdeling het beste bij hen past.  Wat is voor jou de beste route op weg naar een examen? De keuze voor VMBO-GT of Havo wordt nog een jaar uitgesteld. Je krijgt les op Havo niveau en ontvangt ook de Havo boeken. Cijfers krijg je op Havo én GT niveau.

Naast het leren in de les zul je ook veel leren door activiteiten die in en buiten de school georganiseerd worden. Dit alles ga je beleven op weg naar je Havo diploma, jouw weg naar de volwassenheid. Deze weg naar je diploma vinden wij dan ook minstens zo belangrijk als het diploma zelf.

Lees hier de flyer over de Havo en Havo-kansklas