VMBO KB-BB

VMBO KB-BB (Kaderberoepsgerichte Leerweg en Basisberoepsgerichte Leerweg)

Het VMBO basis & kader zijn praktijkgerichte opleidingen. Je hebt een aantal theorievakken, maar leert voornamelijk door te doen. Daarom krijg je op de RSG Magister Alvinus ook vakken als beeldende vorming, techniek, MGN (mens/gezondheid/natuur), lichamelijke opvoeding en later ook dienstverlening & producten.

Op het VMBO besteden we veel aandacht aan het aanleren van vaardigheden zoals: zelfstandig leren, samenwerken en jezelf presenteren. In de onderbouw zit je in een basis/kader klas. De klassen zijn klein waardoor je meer persoonlijke aandacht krijgt.

In het VMBO BK onderzoek jij, samen met je docenten, mentor en decaan, welke studierichtingen en beroepen jij later wil gaan kiezen. Vanaf klas 2 krijg je steeds meer praktijklessen en loop je ieder jaar stage. Ook bezoek je bedrijven en MBO-scholen die jou interessant lijken.

Lees hier de flyer over onze afdeling VMBO BK.

Dienstverlening en Producten

Op veel scholen moet je al vroeg, vaak al in de 2e klas, een keuze maken welke richting je wilt kiezen. Je kiest dan bijvoorbeeld voor groen, horeca, zorg of techniek. Maar veel kinderen weten dan nog helemaal niet precies wat zij later willen worden. Op de RSG bieden we daarom het profiel Dienstverlening en Producten aan. Hierdoor heb je langer de tijd om na te denken wat je precies wilt worden en krijg je de mogelijkheid om alle richtingen uit te proberen. We noemen dit “brede oriëntatie”. In klas 2 werk je bijvoorbeeld aan het opzetten van een biologische moestuin. Je leert over voeding, koken, wat er op etiketten staat. Verder ga je bezig met het maken van een moestuinbak, leer je inzaaien en oogsten. Maar ook zorg voor je omgeving (zwerfafvalonderzoek) en een excursie regelen naar je eigen tuin horen er bij. In klas 3 en 4 leer je te werken met verschillende computerprogramma’s, sta je regelmatig in de keuken en maak je in de werkplaats verschillende werkstukken van bijvoorbeeld hout en metaal of bent je bezig met elektrotechniek.

Naast verplichte onderdelen, biedt de RSG keuzeonderdelen aan waarbij je je nog beter kunt oriënteren op de richting die je leuk lijkt. Je leert vaardigheden aan zoals samenwerken, presenteren en jezelf beoordelen. “Ontdekken waar je passie en talenten liggen en leren keuzes maken. Dat is waar het om draait“.

Leer hier de flyer van Dienstverlening en Producten.