BegaafdheidsProfielSchool

Onze school is lid van de Vereniging van BegaafdheidsProfielScholen in Nederland. Deze vereniging bestaat uit een landelijk netwerk van circa 60 scholen die zich ten doel heeft gesteld de begeleiding van en het onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen zo goed mogelijk in te richten. Bij ons betekent dit dat we werken met een werkgroep BPS die bestaat uit 5 docenten die zich hebben gespecialiseerd in het werken met hoogbegaafde leerlingen. Deze werkgroep zorgt er voor dat de hoogbegaafde leerling goed wordt gevolgd en dat we goed vastleggen wat we deze leerling naast het reguliere aanbod bieden aan onderwijs en begeleiding.

Bij ons is de mentor de spin in het BPS-web. Hij/zij kent de leerling het beste en heeft de contacten met ouders en docenten. De mentor bespreekt met de BPS-leerling wat nodig is om te kunnen excelleren. Dat kan zijn ruimte voor leerlingen die autonoom hun eigen onderwijs sturen, of uitdagende opdrachten voor leerlingen die uit verveling dreigen te stoppen met school.

De Magister Menukaart is het overzicht van het verrijkende en verdiepende aanbod dat we deze groep leerlingen kunnen bieden naast of in plaats van een deel van het vaste curriculum. Een leerling die gebruik maakt van dit aanbod heeft hierover altijd overleg gehad met één van de werkgroepleden en de betrokken docent(en).

Wil je meer informatie over BegaafdheidsProfielSchool, mail naar Gosse Bruinsma [email protected] of [email protected]

bps-communicatieplaat

Download hier de plaat in pdf