Vacature medewerker mediatheek (0,625 fte)

De RSG is trots op haar mediatheek die, dankzij een gevarieerd voorzieningsniveau, meer is  dan een studieruimte en die onze leerlingen een complete leesomgeving biedt in een plezierige en prettige sfeer. 

Voor volgend schooljaar zoeken wij versterking voor het team van de mediatheek en zijn wij op zoek naar een 

Medewerker mediatheek 

Voor 0,625 fte (25 uur per week)

die ons beleid op het gebied van leesbevordering actief gaat versterken. 

Werkzaamheden zijn onder meer;

  • uitlenen en innemen van informatiedragers en het verzorgen van de uitleenadministratie. 
  • leerlingen adviseren over boeken;
  • leerlingen en docenten ondersteunen bij het zoeken, selecteren en verwerven van de juiste informatie voor bijvoorbeeld een werkstuk;
  • mede organiseren van activiteiten op het gebied van leesbevordering en informatievaardigheden. 

Je houdt toezicht in de mediatheek en draagt zorg voor een fijne positieve sfeer waarin leerlingen zich thuis voelen en goed kunnen studeren.

Je werkt samen met de medewerker mediatheek en stuurt vrijwilligers aan.

Wij zijn op zoek naar een collega met:

  • grote affiniteit in het werken met de doelgroep jongeren van 12 tot 16/17 jaar;
  • een afgeronde opleiding Informatiespecialist, Media Informatie en Communicatie, Bibliotheek Academie of vergelijkbaar;
  • kennis van (jeugd) literatuur;
  • beschikt over vaardigheid in het omgaan met en het inspelen op het gedrag van leerlingen en het hierover kunnen rapporteren;
  • administratieve en organisatorische kwaliteiten. 

De school

RSG Magister Alvinus is een bruisende scholengemeenschap waar ruim 250 medewerkers zich voor bijna 2.000 leerlingen inzetten voor het verzorgen van openbaar voortgezet onderwijs. Naast de reguliere vormen van onderwijs van VMBO tot Gymnasium hebben wij een ISK en een Tienerschool.

We zetten in op kwalitatief goed onderwijs, met oog voor de verschillen tussen leerlingen. We bevorderen maatwerk en geven aandacht aan de sociale en persoonlijke interactie. Daarnaast werken we samen aan de optimale begeleiding van onze leerlingen. We ontwikkelen onderwijs dat de leerlingen goed voorbereidt op de 21ste eeuw. Naast kennis zijn daarbij de juiste vaardigheden en houding van groot belang. De inzet van digitale hulpmiddelen speelt een belangrijke rol in het onderwijs van de toekomst. 

Arbeidsvoorwaarden

De RSG is een aantrekkelijke werkgever.  Naast goede primaire arbeidsvoorwaarden, op basis van de CAO VO, bieden wij onze medewerkers aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een collectieve zorgverzekering, collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering, een fietsregeling en vitaliteitsregeling (bijdrage sportabonnement) en korting op diverse andere verzekeringen. Docenten worden goed gefaciliteerd met onder meer een laptop en voor zowel het onderwijzend als het onderwijs ondersteunend personeel biedt de RSG volop mogelijkheden om talenten te ontwikkelen. Naast goede arbeidsvoorwaarden, bieden wij onze medewerkers een prettig werkklimaat met een informele cultuur. 

Het betreft in eerste instantie een tijdelijke benoeming van 1 september 2022 tot 1 augustus 2023 met zicht op verlenging. Inschaling in functieschaal 6  (maximaal € 2.826,- bruto bij een fulltime aanstelling). 

Werkdagen/tijden zijn; in overleg

Voor nadere informatie over de functie-inhoud kunt u contact opnemen met de heer G. Bruinsma,  teamleider, op telefoonnummer 0515-429760. 

Solliciteren kan tot uiterlijk 25 mei a.s. via de mail naar [email protected]

De vacature wordt zowel intern als extern uitgezet.