RSG doet mee aan de Olympic Moves

vrh76874

Om meer middelbare scholieren samen (meer) te laten sporten zijn de KVLO, NOC*NSF, Coca-Cola en Zilveren Kruis in 2003 ‘Olympic Moves’ (voorheen: Mission Olympic) gestart. Olympic Moves is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van Nederland! Het is een jaarlijkse competitie tussen scholen uit het voortgezet onderwijs, waarbij scholieren elkaar eerst regionaal en daarna nationaal uitdagen om het kampioenschap voor scholen.

Het doel van Olympic Moves is om jongeren tussen de 12 en 19 jaar binnen de schoolomgeving kennis te laten maken met diverse vormen van sport en het plezier van samen sporten te laten beleven. Er doen inmiddels ruim 350 middelbare scholen mee, wat bijna de helft is van alle scholen in Nederland.

De competitie bestaat uit vier fases:

 1. Werving
  Alleen docenten LO kunnen teams van hun school inschrijven voor deelname aan Olympic Moves. Dit kan tot begin november. In deze periode staat het enthousiast maken van leerlingen voor de verschillende sporten en zoveel mogelijk inschrijvingen te verwerven centraal. Olympic Moves heeft door de verschillende categorieën per sport een breedtesport karakter, iedereen kan dus meedoen!
 2. Selecties
  De docent LO is verantwoordelijk voor het samenstellen van team(s) in de ingeschreven sport(en). Er kan bijv. een training of (interscolair) toernooi georganiseerd worden om een team voor een sport samen te stellen.
 3. Regionale Finales
  De geselecteerde teams worden afgevaardigd naar de regionale finales, waarin zij strijden om een felbegeerde plek in The School Final. Eind december wordt de indeling van de regionale finales bekend gemaakt.
 4. The School Final
  De circa 6000 winnaars van de regionale finales plaatsen zich voor Olympic Moves The School Final. Gedurende een dag samen vol sport, plezier en show strijden zij om het kampioenschap voor scholen. Dit jaar is de schoolfinal op vrijdag 8 juni 2018.

Meedoen met een team van de RSG?

Lijkt het je leuk om mee te doen in een schoolteam van de RSG? Geef je dan op bij je docent L.O.. Dit kan individueel en als team en je kunt aangeven om welke sport het gaat. Je hoeft dus niet aan alle sporten mee te doen! Iedere leerling krijgt in de inschrijfweek van 9-14 oktober een mail waarbij de nodige informatie per onderdeel gegeven wordt.