Winnaars Robotica presentatie

robotica-1

Maandag 12 maart gaven 18 VMBO examenleerlingen uit bb4 en kb4 a&b een presentatie van hun keuzevak Robotica. De presentatie bestond uit een wedstrijd van elektrische autootjes en presentaties over het maakproces hiervan. Het wedstrijdelement zat hem in welk autootje de grootste afstand kon rijden op dezelfde stroombron. Verder waren er prijzen voor het snelste en voor het mooiste autootje.

Voor deze wedstrijd was de Bovenbouwkantine leeggehaald, zodat de wedstrijdbaan van ongeveer vijftien meter kon worden neergezet. De teams presenteerden zichzelf en hun product en lieten de zelfgemaakte autootjes vervolgens rijden. De jury bestond uit deskundigen van zowel RSG Magister Alvinus als ROC Friese Poort. Jouke Douwe de Vries van ROC de Fries Poort, Laura van Dasselaar, teamleider RSG Magister Alvinus en Jacco Eekhof, docent RSG Magister Alvinus.

De winnaars

Winnaars overall: Wim Foekema en Menno Hylkema. Het autootje was zwaar door het gebruikte plaatmateriaal, maar was zeer netjes gebouwd. Daarnaast hadden zij een prachtige presentatie, en een goed werkend stoplicht.

2e prijs: Martijn Scheffer en Timme Staal – Het autootje werkte dan wel niet, omdat de condensator kapot was, maar zij hebben verder alle onderdelen keurig uitgevoerd.

Prijs voor het verst gereden autootje: Jeroen Hiemstra en Kenny Terpstra. Het autootje kwam 2,24 meter.

In het vierde jaar van het VMBO worden de leerlingen zo goed mogelijk voorbereid op het MBO. Bij ons gebeurt dat door in een eerder stadium samen te werken met ROC Friese Poort in Sneek. Er zijn plannen om in de toekomst meer samen te werken met Friese Poort, zo wordt er bijvoorbeeld gewerkt aan een module Nautische techniek. Een deel van de lessen vindt dan plaats bij Friese Poort, en is er een ROC-gastinstructeur actief bij RSG Magister Alvinus.