Paarse Vrijdag 11 december

Paarse Vrijdag is dé grote actiedag van de GSA (Gender & Sexuality Alliance). Door elk jaar op de 2e vrijdag in december de school paars te kleuren, zet de GSA zich in voor seksuele- en gender-diversiteit als norm. Op het RSG Magister Alvinus in Sneek zijn we er trots op dat we een GSA hebben die zichtbaar is. 

Afgelopen jaar heeft Hilbrand Bonthuis, samen met de leerlingen van de GSA, zo’n 30 voorlichtingen gegeven aan diverse klassen. Dit jaar houden we externe gasten zoveel mogelijk buiten de deur vanwege corona en hebben de leerlingen van de GSA volledig zelfstandig voorlichting gegeven aan alle brugklassers over wat de GSA doet binnen onze school. 

Daarbij is natuurlijk ook de Paarse Vrijdag niet onvermeld gebleven. Je kunt eigenlijk geen jaar onze school binnenlopen op een Paarse Vrijdag, of je ziet ineens heel veel Paars om je heen. Docenten schrijven met paars op borden, Powerpoints hebben paarse achtergronden en de weken voorafgaand aan Paarse Vrijdag wordt er dusdanig aandacht aan besteed dat iedereen iets Paars draagt. 

Werden er het afgelopen jaar Paarse bandana’s door een handige collega genaaid, dit jaar kunnen we natuurlijk niet om de mondkapjes heen. Vorige week hebben leerlingen van de GSA de eerste paarse (glitter) mondkapjes aan de directie uitgedeeld. De directie gaf aan het een mooi initiatief te vinden. Ook het andere personeel zal voorzien worden van paarse mondkapjes. Deze worden vrijdag 11 december, op Paarse vrijdag, aan het personeel uitgedeeld als ze de school betreden. In de kantine is, net als voorgaande jaren, een stand van de GSA en in de bovenbouwkantine kunnen alle leerlingen meedoen aan een Kahoot over lhbt+. In een samenleving die steeds meer lijkt te verharden, zijn wij er trots op dat je binnen onze school mag zijn wie je bent.