Olympic Moves 2018

thumb_1_1521_olympicmoves-jpg

Badminton

Op donderdag 19 april hebben Stijn van der Grijp, Ward Wissmann, Luc Kingma, Ilse Dozeman en Sigrid Lukkes namens de RSG deelgenomen aan de regionale finales regio Noord van Olympic Moves. De eerste wedstrijden gingen kansloos verloren, maar het vijftal groeide snel in het toernooi en wist het de uiteindelijke finalekandidaten knap moeilijk te maken. Door de moeizame start zat een finaleplaats er voor ons helaas niet meer in. Er werd gespeeld in heren- en dames enkelspel, heren- en dames dubbelspel en in gemengd dubbel. Op de foto ons gemengd dubbel team (Ward Wissmann en Ilse Dozeman) in actie.

img_3322

Streetdance

Rayna Abma, Demi Klopper, Laura Ospina en Esmee Koornstra hebben op donderdag 19 april gestreden voor een plek in de finale voor de sport Streetdance. Wekelijks zijn ze op i-uren geweest om de dans te bedenken en daarna hard te oefenen voor perfectie. Helaas mocht het niet baten om de finale te bereiken, maar wat zijn we trots wat zij hebben neergezet! Ze hebben opgetreden voor een jury en veel publiek, hier moet je toch de zenuwen onder controle weten te houden en dit hebben ze heel goed gedaan! Nogmaals we zijn trots op de meiden en volgend jaar zijn we terug!

5e8fbd3b-55b2-4bfa-901b-5da267c0e8a1

Veldhockey

Op donderdag 19 april zijn we met drie teams afgereisd naar Assen voor de regionale finales van Noord, in het kader van Olympic Moves. De teams zaten in de categorieën jongens klas 1 t/m 3, meisjes klas 1 en 2 en jongens schoolteam. De jongens uit de jongste categorie zaten zelf allemaal in de brugklas en moesten tegen jongens uit een 2e en 3e klas, waarbij vooral het fysieke verschil heel duidelijk was. Het jongens schoolteam begon de eerste wedstrijd met onderschatting, waardoor ze snel met 1-0 achter kwamen en deze achterstand konden ze niet meer recht zetten. De andere wedstrijden werd er beter gespeeld, maar niet voldoende om door te mogen naar de finale. Het schoolteam en jongens team klas 1 t/m 3, hebben we daarna nog gemixt om onderling nog een wedstrijd te spelen. De meisjes uit klas 1 en 2 wonnen in de poule elke wedstrijd met mooi veldspel, waardoor zij in de kruisfinale stonden. De eerste wedstrijd werd na een zeer spannende wedstrijd gewonnen, zodat ze in de finale het moesten opnemen tegen een LOOT school. Dit ging heel erg goed, maar helaas werd net met 1-0 verloren, waardoor ze niet de landelijke finale hebben gehaald.

Atletiek

Kerst Buis, Tom Keizer, Christopher Remerij en Dean Shenhav, deden mee aan de meerkamp atletiek. Ze mochten zich eerst in de regionale voorronde meten met andere scholen op de onderdelen verspringen, kogelstoten, 100 meter sprint, vortex werpen en estafette. De regionale voorronde werd glansrijk gewonnen, waardoor zij op 8 juni in het regenachtige Papendal mochten gaan strijden om de titel Nederlands Kampioen atletiek voor scholen. De onderdelen werden met wisselend resultaat afgelegd, de jongens hadden er niet zo veel hoop meer op, tot we vlak voor de start van het laatste onderdeel, de estafette, een voorlopige tussenstand te zien kregen, een gedeelde 3e plaats. Er werd nog alles op alles gezet, waardoor ze bij de estafette als 3e over de streep kwamen, met als eindresultaat ook een prachtige 3e plaats op het podium.

img-20180608-wa0017

Zaalvoetbal

Nadat we twee voorrondes (Heerenveen en Leek) hebben moeten spelen om in de landelijke finale te komen, begon het toernooi in Papendal tegen het Scheldemond college uit Vlissingen. Op voorhand dachten de meiden zelf kansloos te zijn tegen dit goed voetballende team. Door slim en goed te spelen eindigde de eerste wedstrijd in een keurige 2-2 eindstand. Altijd een prettig begin van een toernooi wanneer je de eerste wedstrijd in ieder geval niet verliest! De tweede wedstrijd werd er gestreden tegen het Stedelijk Gymnasium uit Arnhem (deze speelde feitelijk een thuiswedstrijd). In een gelijk opgaande strijd wisten de meiden uit Sneek toch het uiteindelijk winnende doelpunt te maken. Zo werd de tweede wedstrijd gewonnen. Omdat we de allerlaatste wedstrijd in de poule moesten spelen wisten we ook dat een plek in de finale met vier punten al gerealiseerd was. Toch konden we ons niet laten kennen en moesten we uiteraard winnen van de nummer laatste in de poule, het Regius college uit Schagen. Aan onze stand verplicht wonnen we deze wedstrijd keurig met 3-1 en konden we uitkijken naar de finale. In de finale troffen we wederom het Scheldemond college, deze keer liepen we al vroeg tegen een achterstand aan en konden we dit niet meer ombuigen. Al met al een keurige tweede plaats op dit landelijke podium!

jackie

Op de foto de meiden die tweede van Nederland zijn geworden: Jackie Nijholt (docent/coach), Sanne Minks, Jikke van Straaten, Rixt Santema. Zittend vlnr: Floor Kram, Denise van Schaijk, Janieke de Vries en Rik Reinsma (stagiaire/coach). Op de finale dag waren Famke van Eijk en Nelly Bürkel wegens andere verplichtingen niet aanwezig, zij hebben in de regionale voorrondes wel gespeeld.