Marit en Babette winnen Food Valley Havo Profielwerkstukprijs 2018

winnaars-pws-zout-versus-champignonpoeder-2018

Woensdag 11 april vond de prijsuitreiking plaats van de Food Valley Havo Profielwerkstukprijs 2018, uitgeschreven door Aeres Hogeschool Wageningen, Van Hall Larenstein en de Christelijke Hogeschool Ede. Marit Kuijer en Babette van Veldhuizen van RSG Magister Alvinus uit Sneek wonnen dit jaar de eerste prijs met hun werkstuk ‘Zout versus champignonpoeder’.

De jury was onder de indruk van de veelomvattendheid en de compleetheid van het onderzoek. Volgens de jury voldeed dit PWS op alle fronten aan het ‘expertniveau’. In het onderzoek werd onderzocht of champignonpoeder de grote hoeveelheid zout in brood zou kunnen vervangen. ‘Dit is een juweeltje van een PWS,’ was het oordeel.

De PWS-prijs voor havisten
De Food Valley havo PWS-prijs is een landelijke profielwerkstukprijs speciaal voor havisten (alle profielen). Dit jaar werd de wedstrijd voor de vierde keer georganiseerd door de Christelijke Hogeschool Ede, Aeres Hogeschool Wageningen en Van Hall Larenstein. Het jaarlijkse thema voor deze PWS-prijs is Groen en Gezond, met onderwerpen als plant, dier, duurzaamheid, voeding en gezondheid. De hogescholen zijn actief binnen het Food Valley scholennetwerk.

Onder begeleiding van Nieske Bosman, docent biologie, hebben de leerlingen dit mooie resultaat behaald.