Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer geeft 23ste Magister Lezing

001-ao-kalverboer-20160523

Voor de 23e keer organiseert de RSG Magister Alvinus op dinsdag 13 maart de Magister Lezing met prof. dr. mr. mevrouw Margrite Kalverboer, nationale Kinderombudsvrouw als hoofspreker. De lezing heeft als titel:

Hoe maken we het verschil voor kinderen

Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste ter wereld. Ze voelen zich gezond en hebben een goed zelfbeeld. En het onderwijs dat onze kinderen genieten is bijna nergens ter wereld beter. Dat zijn mooie berichten die regelmatig via onderzoek en ranglijsten naar buiten komen.Waarom heeft Nederland dan toch een Kinderombudsman nodig om de rechten van onze kinderen te beschermen? En om welke groepen kinderen gaat het die onze aandacht en bescherming verdienen? Aan de hand van voorbeelden uit haar twee jaar als Kinderombudsvrouw vertelt Margrite Kalverboer over haar missie om verschil te maken voor kinderen en wat zij daarin verwacht van politici.

De lezing vindt plaats op dinsdag 13 maart 2018 in Theater Sneek, Westersingel 28 Sneek, inloop vanaf 19.30 uur, aanvang lezing 20.00 uur. Bestel hier uw gratis toegangskaarten:

Velden met * zijn verplicht