Literatuur in Theater Sneek

Welk jeugdboek is favoriet? Tijdens de campagne van de Jonge Jury kunnen leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs stemmen op hun favoriete oorspronkelijk Nederlandstalige jeugdboek. Voor de Dag van de Jonge Jur werden de leerlingen van H2, A2 en G2 woensdag 28 april ontvangen in Theater Sneek. Schrijvers Caja Cazemier, Cis Meier en Carlie van Tongeren kwamen vertellen over het schrijversleven en over hun boek, wat dit jaar één van de leestips is van de Jonge Jury. Leerlingen kunnen stemmen op hun favoriete boek.

Dag van de Literatuur

Op donderdag 29 april was de Dag van de Literatuur regionaal. De Dag van de Literatuur is een tweejaarlijks literatuurfestival voor Havo/vwo-leerlingen uit de bovenbouw van het VO. Een groot aantal prominente en opkomende auteurs uit het Nederlands taalgebied zijn aanwezig en elke editie trekt zo’n vijfduizend bezoekers. Het festival wordt sinds 1989 georganiseerd en is uitgegroeid tot één van de belangrijkste literaire evenementen in Nederland. Door de corona regels kon dit evenement dit jaar niet in Rotterdam plaatsvinden. Gelukkig zit onze school op een steenworp afstand van Theater Sneek en kregen we de mogelijkheid om deze dag regionaal voor onze leerlingen te organiseren.

Leerlingen H4 en V4 werden ontvangen door Oscar Kocken. Aanwezige schrijvers Christine Ottens, Alex Boogers en Manou Bouzamour en er was muziek van KEES.