Leerlingen BK1A doen mee aan skelterrace

De leerlingen van BK1A van de RSG Magister Alvinus deden dinsdag 4 juni, mee aan de skelterrace van de Dynamiek in Techniekdagen van de Friese Poort. De race werd voor de zesde keer georganiseerd en vond plaats op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Het thema voor 2019 was: Robot.

Alle leerlingen van BK1A droegen hun steentje bij aan de skelter. Met een team bouwers, team communicatie en een team bestuurders volbrachten zij de race met succes. De skelter van VMBO BK1A was te herkennen aan het Transformers uiterlijk dat paste bij het thema Robot.

De ‘kale’ skelter is beschikbaar gesteld door Yachtbuilders Academy. De leerlingen hebben de afgelopen drie weken samen met docent Geert de Vries de skelter flink opgepimpt. Aan de race deden 34 skelters mee van diverse middelbare scholen uit Friesland.

Dynamiek in Techniek is hét event in de technische sector van ROC Friese Poort. In samenwerking met het bedrijfsleven enthousiasmeert ROC Friese Poort toekomstige studenten voor een opleiding in de techniek. De opbrengst van Dynamiek in Techniek komt ten goede aan Stichting CliniClowns Nederland. De skelterrace werd voor de zesde keer georganiseerd.