In memoriam collega Marc Brinkhuis

Afgelopen dinsdag kregen we het vreselijke bericht dat onze collega Marc Brinkhuis op weg naar school onwel is geworden en is overleden. Hij is slechts 49 jaar geworden.

Het is niet in woorden te vatten hoe we Marc zullen missen. Hij was sinds 1997 verbonden aan onze school. Hij was jarenlang een bevlogen docent muziek en is vorig jaar met enthousiasme  teamleider geworden van het havo onderbouwteam.

In de helaas korte tijd dat hij teamleider is geweest ontpopte hij zich als een gewaardeerde kracht van het managementteam en vooral als betrokken leidinggevende voor zijn docenten.

Hij was niet direct een teamleider die meteen op de voorgrond trad, maar hij oogstte in korte tijd veel waardering van zijn teamleden.

Marc was vaak de drijvende kracht achter veel activiteiten in de school. Wie heeft niet genoten van zijn fraaie filmcompilaties bij diverse personeelsbijeenkomsten. De beelden en muziek die hij in elkaar zette heeft ons vaak met een goed gevoel de kerstvakantie in doen gaan. Het maakte ons trots te werken op de RSG.

Zijn grote betrokkenheid bij de muziekavonden en de brugklasintroductie in Balk kan niet onvermeld blijven. Marc was een man van ideeën, creatieve ingevingen die hij wist te combineren met een sterk organisatievermogen.

Niet voor niets had hij als het ware een tweede baan bij Advendo Sneek waar hij zijn talenten ook nadrukkelijk liet zien. Ook bij deze vereniging is de verslagenheid enorm. 

Met het overlijden van Marc verliezen we een zeer betrokken en fijne collega, maar bovenal een fantastisch mens.

En hij was meer dan dat. Marc was een liefhebbende echtgenoot van Linda en hij was gek met zijn kinderen Timon en Daphne.  Zijn gezin en de hechte familie zullen deze rots in de branding enorm gaan missen.

Marc is van grote betekenis geweest in het leven van veel mensen en we zullen de herinneringen koesteren en meedragen in ons hart. De tijd zal komen dat hij onderwerp van gesprek zal zijn met mooie verhalen, voorzien van een lach en een traan.

Nu overheerst het verdriet en zijn we stil.

Sixtus Haverkamp
(rector-bestuurder RSG Magister Alvinus)