GT2C leerlingen RSG Sneek winnen verhalenwedstrijd: Er Was Eens

Klas GT2C van RSG Magister Alvinus uit Sneek 18 juni, onder het mom van een toets die zogenaamd niet thuis kon worden gemaakt, naar school gelokt om hen daarna te verrassen met hun eerste prijs voor het beste verhaal  bij de landelijke ‘Er Was Eens’ verhalenwedstrijd. Klas GT2C had met hun verhaal  Londen 1940, geschreven door Sarah-Rebecca van Tiel en namens de klas als beste verhaal gekozenen, ingediend.  

Sarah Rebecca met de trofee

De winnaars werden donderdag 18 juni naar school gelokt met een toets. Hier werden zij door schrijver, dichter en jurylid Derek Otte in het zonnetje gezet. Ze ontvingen niet alleen de symbolische beker, maar alle klasgenoten ontvingen ook nog een flink gevulde boekentas (en kast!) voor thuis. De prijsuitreiking vond plaats op het schoolplein. 

Over Er Was Eens

Er Was Eens is een verhalenwedstrijd waarin leesplezier en creatief schrijven centraal staan. Dit jaar was de zevende editie. VMBO leerlingen gaan aan de slag met het schrijven van een verhaal. Ter voorbereiding van de deelnemers worden schrijflessen verzorgd door onder andere bekende auteurs. De Er Was Eens-vakjury, bestaande uit bekende Nederlanders, beoordeelt alle verhalen en kiest daaruit de drie beste inzendingen.