Gymnasium Doe-Dag 16 november

doedag-2017-2_1

Vind je de Griekse taal interessant en zou je wel meer willen weten over het Latijn? Voor alle leerlingen van groep 8 van de basisschool – ook een Grieks woord!- organiseren we  een speciale gymnasium Doe-Dag. Kom donderdag 16 november om 13:30 uur naar onze Doe-Dag op de RSG Magister Alvinus!

Schrijf je naam in Grieks

Wist je dat je al een aardig woordje Grieks spreekt?! Wat dacht je van apotheek, bioscoop, centrum, drama of energie? Al deze woorden komen oorspronkelijk uit het Grieks. En vind je woorden zoals computer en mobiel modern klinken? Een Romein uit de eerste eeuw voor Christus zou de betekenis van deze woorden ook begrijpen! Misschien komen de spreuken ‘Cave inimicum’ of ‘Nonpluvius’ jou bekend voor of heb je al eens iets gehoord over het Colosseum en ken je al wat mythen uit de oudheid. Op het gymnasium leer je namelijk van alles over de Latijnse en Griekse taal en over de cultuur, de kunst en de geschiedenis van de Romeinen en Grieken.

Tijdens de Doe-Dag leer je onder andere de Griekse taal te ontcijferen en je naam schrijven! Maak kennis met de Klassieke talen en ontcijfer het Latijn. Stel al je vragen over het gymnasium tijdens deze Doe-Dag.  Je mag ook een volwassene meenemen.

Aanmelden Gymnasium Doe-dag

Meld je aan voor de Doe-Dag bij Gosse Bruinsma door een mail te sturen naar [email protected] en laat weten met hoeveel personen je komt. Ook vragen over deze Doe-Dag kun je naar dit mailadres sturen.

Tot ziens op onze Gymnasium Doe-Dag!