Cor en Beaudine naar finale LC Toptalent

LC Toptalent is uitgegroeid tot hét podium voor excellente scholieren. Jaarlijks zijn de verkiezingen voor het beste werkstuk van Friesland. Dit jaar zijn er maar liefst 50 werkstukken ingeleverd voor LC Toptalent. Vier werkstukken komen uit de koker van leerlingen van onze school.

  • Pleun van der Sluis en Rosan Spitse V6, Kleding maken, gaat dat zo? De schaduwkant van de kledingindustrie.
  • Julia Pennewaard en Hiske Terpstra V6, Hoe vrij is de vrijheid van meningsuiting?
  • Beaudine Dizij en Cor Visser V6, Granulietvervuiling in het oppervlaktewater.
  • Jildou Kooke en Nora de Beer, Het belang van Engels.

Het werkstuk van Beaudine Dizij en Cor Visser (begeleiding Froukje Braaksma en Yne Meindertsma) over Granulietvervuiling heeft een plek in de finale weten te behalen. Op 21 april weten zij of ze LC Toptalent hebben gewonnen en het beste profielwerkstuk van het jaar hebben gemaakt.

Stem op jouw favoriet
Vanaf 7 april is de stempagina www.lc.nl/toptalent online. Hier kun je stemmen op jouw favoriete werkstuk. Alle 50 ingeleverde werkstukken zijn allemaal op de stempagina te vinden. Door te stemmen maakt het werkstuk kans om op 21 april de publieksprijs te winnen. Daarnaast maak je ook nog eens kans op één van de tien cadeau kaarten van €25,-. Stemmen kan t/m 19 april. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de verkiezingsavond. De finale is 21 april live via de livestream op lc.nl te bekijken 19.00 uur.

LC Toptalent 2021
Op woensdag 21 april vindt de jaarlijkse verkiezing van de beste werkstukken van Friesland plaats. Van alle ingestuurde werkstukken wordt door de jury een aantal genomineerd. Deze scholieren mogen een presentatie geven tijdens onze verkiezingsavond in Stadsschouwburg de Harmonie in Leeuwarden. Naast eeuwige roem zijn er drie geldprijzen van 333,33 euro te winnen. Stem op jouw favoriete werkstuk en kijk op 21 april naar de finale.