Centaine wint Knappe Waterhoofden met Blue Battery

centaine-pitcht-blue-battery-2-702x336

Op vrijdag 20 april vond de finale plaats van de Knappe Waterhoofden. Onze Centaine Du Toy van Hees won met haar Blue Battery idee. Centaine wint een reis naar Stockholm voor de internationale wedstrijd Junior Water Prize.

Met haar profielwerkstuk Blue Battery wordt energie op een duurzame manier opgeslagen. ‘Centaine kwam met een goed rapport en een mooie presentatie met veel passie. Het idee verbindt op een mooie manier de wereld van water en energie. Alhoewel dit niet iets is dat van vandaag op morgen kan worden gerealiseerd, is de maatschappelijke relevantie, zeker voor de toekomst, erg hoog. Het onderzoek kan door dit profielwerkstuk weer een stap vooruit.”’, aldus de jury van Knappe Waterhoofden. Vorig jaar won Centaine met haar PWS-werkstuk de Nel Stehouwer awards. Centaine haar onderzoek is zo goed, dat het vrijwel zeker opgenomen gaat worden in wetenschappelijke publicaties.

Knappe Waterhoofden is een nationale wedstrijd voor scholieren tussen de 15 en 19 jaar en draait om het beste idee voor waterinnovatie en is de voorronde in Nederland voor de Stockholm Junior Water Prize. Deze internationale prijs wordt uitgereikt tijdens de World Water Week. Knappe Waterhoofden is een initiatief van Platform WOW en Wetsus.

Eind augustus gaat Centaine Nederland vertegenwoordigen bij de prestigieuze Stockholm Junior Water Prize, die wordt georganiseerd tijdens de World Water Week van 26 tot en met 31 augustus 2018 in Zweden.

alle-deelnemers