CBS De Paadwizer wint de Scholenstrijd!

Afgelopen woensdagmiddag 7 november was onze RSG Magister Alvinus al weer voor de 6e keer op rij gastheer voor de regionale scholenstrijd van de jaarlijkse SlimmerIQuiz. Zeven teams van scholen uit Bolsward, Parrega, Franeker en Harlingen hadden zich via de pittige voorronde in hun eigen school geplaatst voor deze scholenstrijd. De inzet: een plek in de landelijke finale op 14 november in de Universiteit van Amsterdam.

De teams kregen een erg moeilijke test voorgeschoteld en ze werkten zeer geconcentreerd en fanatiek aan hun antwoorden. Dat het moeilijk was, merkten ook de ouders en leerkrachten die achter in de zaal meekeken en meezuchten: het was af en toe gewoon niet te doen.

Na de Quiz was er tijd voor koekjes, drinken en een rondleiding door onze school, die door de leerlingen, ouders en leerlingen zeer werd gewaardeerd. Ondertussen werden de antwoorden van de teams beoordeeld door de heer Harts, die namens Mensa de Quiz had afgenomen. De teams hadden het erg goed gedaan! Toch bleek één team er met kop en schouders boven uit te steken: het team van CBS De Paadwizer uit Parrega. Uit handen van de heer Harts ontvingen deze leerlingen een medaille, een oorkonde én de uitnodiging voor de finale in Amsterdam. Na de finale mag het team met alle deelnemers aan de finale ’s middags een bezoek brengen aan NEMO, het Science Museum in Amsterdam. Een prachtig resultaat waar we de leerlingen van de Paadwizer van harte feliciteren!

Het was weer een mooie middag. We kijken uit naar de quiz van volgend jaar.

Zie voor meer informatie over de SlimmerIQuiz en over Mensa, de volgende links:
https://www.slimmeriquiz.nl/main.php
https://www.mensa.nl/