Leerlingen interviewen Franse spelers Cambuur

Een paar weken geleden hebben we met een aantal leerlingen van GT 1,2&3 een bezoek gebracht aan de Leeuwarder voetbalclub Cambuur.

Tijdens de les van mevrouw Lamsma en stagiaire mevrouw De Jong hebben we een quiz gedaan over Frankrijk, er was een speciale prijs te winnen. De winnaars van de quiz mochten twee Franse spelers van Cambuur interviewen.

Het interview
Woensdag  27 november was het zover en gingen we naar Cambuur om de twee Franse voetbalspelers te interviewen. We gingen met auto’s naar Leeuwarden toe, dat was erg gezellig en hebben we snel alle vragen nog kunnen doornemen. Aangekomen bij het stadion werden we warm onthaald en konden we met zijn allen naar de kantine. Daar zaten de twee Franse spelers op ons te wachten, de spelers die we mochten interviewen waren Rob Maulun (nummer 20) en David Sambissa (nummer 24).

Tijdens het interview zijn er veel vragen geweest over voetbal, maar ook vragen over de Nederlandse cultuur. De voetballers waren erg positief over ons kikkerlandje. Ook hebben ze verteld dat ze in het Franse elftal hebben gespeeld. Een echte aanwinst voor Cambuur dus!

Verder was er na de tijd nog tijd om een handtekening te vragen en samen op de foto te gaan. Natuurlijk is een groepsfoto ook niet ontgaan.

Deze dag was erg leuk en leerzaam, we hebben veel geleerd vooral qua luisteren in het Frans.
Dit was niet alleen een super leuke dag maar ook een super leuke ervaring!

Veronique Julia Kroese, GT3b
cambuur 1