Babette en Marit winnaars LC Toptalent!

b881122149z-1_20180425233021_000g2ftdjf3-1-0

Onze leerlingen Marit Kuijer en Babette van Veldhuizen (Havo 5) zijn de winnaar van LC Toptalent! Gisteravond (25 april) kregen ze de prijs uitgereikt voor het beste profielwerkstuk in het atrium van de Leeuwarder Courant. Babette en Marit gingen naar huis met een geldbedrag van € 333,- .

De meiden onderzochten of zout bij het bakken van brood vervangen kan worden door champignonpoeder. Om hun presentatie nog meer kracht bij te zetten hadden ze voor de bijna tweehonderd bezoekers schalen met broodjes meegenomen om zelf te laten proeven.

De jury bestond uit gedeputeerde Klaas Kielstra, projectdirecteur Piet Bouma van RUG Campus Fryslân en hoofdredacteur Sander Warmerdam van de LC, had het lastig om de uiteindelijke winnaars te kiezen. Bouma: ,,Het niveau van alle presentaties was enorm hoog. We hebben uiteindelijk gekozen voor onderzoeken met maatschappelijke relevantie.’’
Ook het werkstuk van RSG leerling Afke Zijverden (H5), ‘Agatha Christie en de medische wereld’, was een van de werkstukken die genomineerd was voor LC Toptalent.

Er zijn voor LC Toptalent Friesland maar liefst 65 profiel- en sectorwerkstukken ingestuurd. Alle werkstukken zijn nog te lezen op lc.nl/toptalent.

(foto www.lc.nl)