Anieke (V4) uit Wommels is Edukans-verslaggever in Malawi

Van donderdag 21 februari tot zondag 3 maart is Anieke Koenen (V4) uit Wommels als Edukans-verslaggever in Malawi. Samen met 38 andere leerlingen en 15 docenten van middelbare scholen in heel Nederland doet Anieke mee aan Edukans Going Global. Alle geïnteresseerde leerlingen solliciteerden een paar weken geleden naar de functie van verslaggever in Malawi. Hiervoor stuurden ze een sollicitatiebrief met cv en waren er gesprekken met een sollicitatiecommissie. Anieke Koenen kwam als beste uit de bus.

Anieke bezoekt in Malawi samen met andere leerlingen een school, waar ze aan een lokale buddy wordt gekoppeld. Ze volgen gezamenlijke lessen en ‘life skills’-trainingen. Anieke documenteert alles door erover te schrijven, te fotograferen en te filmen. Volg de avonturen van Anieke en haar medereizigers hier: https://magister-alvinus.inactievooredukans.nl/.

Edukans is de ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs. In twintig jaar Edukans Going Global haalden Nederlandse scholieren al meer dan €9 miljoen op voor onderwijs in ontwikkelingslanden.  Ieder kind heeft recht op goed onderwijs, maar in Malawi gaat nog lang niet ieder kind naar school.

RSG Magister Alvinus geeft met deelname aan Edukans Going Global invulling aan burgerschapsvorming, onderwijs waarin leerlingen kennis maken met begrippen als sociale verantwoordelijkheid en gelijkwaardigheid. Het programma van Going Global vergroot de betrokkenheid van jongeren bij ontwikkelingswerk.