De brugklastutor

Hallo aanstaande brugklasser!
Op de grote RSG zul je aan veel nieuwe dingen moeten wennen. Je krijgt nieuwe klasgenoten. Er zijn nieuwe schoolvakken.Voor elk vak heb je meestal een andere docent(e). En je moet veel huiswerk maken en leren. In de pauzes kun je eten in de kantine. Deze kantine is een echte ontmoetingsplek waar veel leerlingen bij elkaar komen.

Om de overstap van de basisisschool naar deze nieuwe school een beetje soepel te laten verlopen werken wij op de RSG Magister Alvinus met tutoren. Tutoren zijn leerlingen die al in de 4e klas zitten (VMBO,HAVO of VWO). Samen met de mentor begeleiden ze de brugklas. Meestal zijn er twee tutoren per klas. Zij zorgen er voor dat jullie je snel thuis zullen voelen op onze school. Ze helpen je met van alles: ze maken je wegwijs op onze school. Ze kunnen je bijvoorbeeld vertellen hoe je het beste je huiswerk kunt maken en leren. Eigenlijk kun je hen alles vragen over school. Ook als je ergens mee zit kunnen tutoren je verder helpen. Soms is het gemakkelijker op een tutor af te stappen dan op een leraar als er iets is waar je graag over wilt praten. Eigenlijk is een tutor een oudere broer of zus in een hogere klas.

Tutoren gaan mee naar Balk tijdens de introductiedagen. Ook zal je hen zien bij schoolfeesten, bij het sinterklaasfeest en bij het kerstfeest. Ook begeleiden ze brugklassers bij sportdagen en eventuele excursies. En ze zoeken hun brugklas regelmatig op, in tussenuren en in de pauzes. Gewoon om bij te praten. Kortom de tutoren zullen er alles aan doen om er – samen met de nieuwe brugklassers en de mentor – een fijn schooljaar van te maken!

Dit is de groep tutoren van het schooljaar 2017 – 2018.

img_9721