De brugklastutor

Hallo bijna-brugklasser!
Op de RSG zul je aan veel nieuwe dingen moeten wennen. Je krijgt nieuwe klasgenoten. Er zijn nieuwe schoolvakken.Voor elk vak heb je meestal een andere docent(e). En je moet huiswerk maken en leren. In de pauzes kun je eten in de kantine. Deze kantine is een echte ontmoetingsplek waar leerlingen bij elkaar komen.

Om de overstap van de basisschool naar deze nieuwe school gemakkelijk te laten verlopen werken we op de RSG Magister Alvinus met tutoren. Tutoren zijn leerlingen die in de 4e klas zitten (vmbo, havo en vwo)). Samen met de mentor begeleiden ze de brugklas. Meestal zijn er twee tutoren per klas. Zij zorgen ervoor dat jullie je snel thuis voelen op onze school. Ze helpen je met van alles: ze maken je wegwijs op onze school. Ze kunnen je bijvoorbeeld vertellen hoe je het beste je huiswerk kunt maken en leren. Eigenlijk kun je hen alles vragen over school. Ook als je ergens mee zit. Soms is het gemakkelijker op een tutor af te stappen dan op een docent. Eigenlijk is een tutor een oudere broer of zus in een hogere klas.

Tutoren gaan mee naar Balk tijdens de introductiedagen. Ook zijn ze aanwezig bij schoolfeesten, het sinterklaasfeest en het Kerstbal en begeleiden ze brugklassers bij sportdagen en eventuele excursies. Ze zoeken hun brugklas regelmatig op, in tussenuren en in de pauzes. Gewoon om bij te praten. Kortom de tutoren doen er alles aan om er – samen met de nieuwe brugklassers en de mentor – een fijn schooljaar van te maken!

Dit zijn de tutoren van het schooljaar 2018 – 2019.

img-2308