SportAccentKlas

Lijkt het jou leuk om naast je gewone lessen een uitgebreid programma van (extra) sportlessen en clinics te volgen? Zet jij je voor de volle 100% in? Dan is de SportAccentKlas zeker iets voor jou!

Als leerling van de SportAccentKlas volg je het normale lesprogramma van het vak lichamelijke opvoeding. Daarnaast heb je 2 uur per week extra les of volg je clinics waarin je kennis maakt met verschillende sporten zoals: schaatsen, klimmen, survival, fierljeppen en waterskiën. Dit gebeurt op een vaste middag in je lesrooster. Elk leerjaar sluit je af met een een meerdaagse excursie waarin een bepaalde sport centraal staat.

Na de brugklas kun je in het tweede en derde leerjaar (derde leerjaar niet voor het vmbo) ook weer kiezen voor SportAccent. Voor SportAccent hoef je geen topsporter te zijn; sporten is leuk en ook nog eens hartstikke gezond. De SportAccentKlas kan daarnaast een goede voorbereiding zijn op het examenvak Bewegen, Sport en Maatschappij in de bovenbouw havo/vwo en op het vak LO2 in de bovenbouw van vmbo GT. Sport je op hoog niveau, dan kun je even kijken bij ons topsportmentoraat. 

Aanmelden en selectie

Elke leerling uit groep 8 kan zich aanmelden voor de SportAccentKlas. Aanmelden kan voor elke afdeling van de RSG en is dus niet afhankelijk van welke richting je doet. Er is geen selectieprocedure, maar het kan wel gebeuren dat je wegens (grote)aantal aanmeldingen op de wachtlijst wordt geplaatst. Ben je nieuwsgierig geworden naar SportAccentKlassen? Je mag altijd eens komen kijken. Stuur dan een mailtje naar [email protected]

Kosten

Voor een bijdrage in de kosten van de SportAccentklas betaal je € 170,- per jaar. Dit is onder andere voor clinics, kleding en eindactiviteiten. Als je vóór 1 december besluit om te stoppen, ontvang je 50% restitutie.

Meer weten over SportAccent? Mail naar [email protected].

Basketbalclinic van profspeler Henk Pieterse