Algemene informatie

Je kunt naar verschillende middelbare scholen in Sneek én in de regio. Maar zou je je ook overal thuis voelen? Je houdt niet van vooroordelen en kijkt open naar de wereld. Je hebt interesse in sport, cultuur en wetenschap, maar gaat ook graag creatief aan de slag. Een school waar docenten echt in je geïnteresseerd zijn. Waar ze mét je praten en niet tegen je, dat lijkt je wel wat. Een school die bij je past en waar andere leerlingen ook een beetje zijn zoals jij. Welkom op RSG Magister Alvinus!

Leren op jouw manier

Je leert bij ons veel door onderzoeken, doen en ervaren. Je werkt zelfstandig of in groepjes aan opdrachten en praktische projecten. Je leert ‘vanzelf’ ondernemend denken én aanpakken. Informatie haal je uit boeken, maar zeker ook online. Dat kan via de laptop die elke leerling bij ons heeft, of via de computers in de Mediatheek. Wist je trouwens dat die is uitgeroepen tot de beste van Nederland? Daar kun je elk moment van dag, zelfstandig of met je groepje, aan de slag.

Denken in mogelijkheden

We nemen jou én je ideeën serieus. Dat klinkt misschien logisch, maar dat is echt niet op alle scholen even vanzelfsprekend. Als je een idee of een vraag hebt, doen we ons best om je zo goed mogelijk te helpen. We zeggen in ieder geval niet direct ‘nee’, maar gaan eerst samen met jou op zoek naar wat er wel mogelijk is.

doorlopende-leerlijnen-uit-presentatie

Scholen op de kaart

De website www.scholenopdekaart.nl is een website die leerlingen van groep 8, en hun ouders, helpt bij het zoeken van een middelbare school. Scholenopdekaart.nl is geen kieswijzer die één school aanwijst als beste keus, maar helpt jouw als toekomstige brugklasser en je ouders ontdekken welke scholen het best aansluiten bij jouw wensen.