Wij zijn tutor!

Wij zijn Rianne Bijl en Sanne Boersma en zitten in havo 4. Samen zijn wij tutor van HK1A en begeleiden we de brugklassers het eerste jaar op de RSG.
Toen we in april de oproep voor het tutorschap zagen, waren wij natuurlijk super blij dat we dit mochten doen! Een hele nieuwe ervaring.

Als tutor doe je verschillende dingen zoals:

  • Je bent aanwezig bij activiteiten van de klas. Zo zijn wij aan het begin van het nieuwe schooljaar mee geweest op introductiekamp met de brugklassen, hebben wij meegedaan met de Sinterklaas viering en hebben we gezellig met de hele klas bij de Hema ontbeten.
  • De leerlingen kunnen met vragen altijd naar ons toe komen.
  • We hebben een dag met de klas meegelopen. We hebben in de lessen goed gekeken en zo gezien hoe alles verliep in de klas. We doen dit omdat als de leraar bij de klas zit, de klas zich anders zal gaan gedragen. Als wij erbij zitten zal dit veel minder het geval zijn. Zo kunnen we zien of er iemand gepest wordt en natuurlijk hoe goed het verder gaat.

Het leukste aan het tutorschap is dat je nieuwe ervaringen opdoet en dat je de brugklassers helpt op school, want naar een andere nieuwe school te gaan is natuurlijk erg spannend. We hebben het vooral erg leuk gevonden om mee te gaan op introductiekamp in Balk. Daar hebben we de leerlingen veel beter door leren kennen.

Wat wij hebben geleerd van het tutorschap is: Onze verantwoordelijkheid nemen en kinderen helpen.

Groetjes Rianne en Sanne