Wij zijn de Leerlingenraad!

Hoi, wij zijn de leerlingenraad! Je zult vast wel eens van ons gehoord hebben, maar wie zijn dat eigenlijk, de mensen van de leerlingenraad? En wat doen zij? Hierbij stellen we een deel van onze leden aan je voor! 

Jesse Bosker

Hallo, mijn naam is Jesse Bosker, ik ben 14 jaar oud en ik zit in VWO4. Mijn hobbby is schaken. Ik zit vanaf de brugklas in de leerlingenraad en momenteel vervul ik de functie als voorzitter. Een van mijn karaktereigenschappen is dat ik graag mijn mening wil uiten. Zij het tegen mijn ouders of zij het tegen de teamleider. Toen ik via mijn tutor, die toen voorzitter van de leerlingenraad was, te horen kreeg dat er een leerlingenraad was, heb ik me meteen aangemeld. Met de leerlingenraad wil ik graag bereiken dat de leerlingenraad binnen niet al te lange tijd volledig functioneert, zoals het moet. Op het moment van schrijven zitten er voornamelijk VWO-leerlingen in de leerlingenraad, terwijl er duidelijk meer niveaus zijn. Mijn streven is dat de leerlingenraad alle leerlingen vertegenwoordigt, maar ook andersom contact houdt of informeert bij andere niveaus dan VWO. 

Fons Krijnsen

Hoi! Mijn naam is Fons Krijnsen, ik ben 17 jaar en zit in gymnasium 5 van de RSG! In mijn vrije tijd doe ik graag aan watersport en luister ik graag muziek. Ik zit nu 1.5 jaar in de leerlingenraad waar ik de functie als algemeen bestuurslid promotie vervul. Ook zit ik in de medezeggenschapsraad. Doordat ik verkozen was als lid voor de medezeggenschapsraad, ben ik automatisch ook in de leerlingenraad gegaan. Het meest trots ben ik op het feit dat we gedurende de lockdown als leerlingenraad enorm veel invloed hebben uitgeoefend op de onderwijsvorm, soms zelfs tot last van docenten en de directie;). Mijn doel is en blijft altijd om een betere RSG voor alle leerlingen te creëren. Mocht je nog vragen hebben over de leerlingenraad, of mocht je meer willen weten, spreek mij dan gerust een keer aan! Groetjes Fons 

Lina Grond

Hey, Ik ben Lina Grond. Ik ben nu 17 jaar en zit in vwo 5. Ik zit nu al een paar maanden bij de leerlingenraad en vind het ongelooflijk leuk. Ik wilde graag deel uitmaken van de leerlingenraad om te zien wat ik voor andere leerlingen kon doen en hoe ik ze zou kunnen helpen. Ik hoop dat we het makkelijker kunnen maken voor andere leerlingen om hun mening te geven over wat ze belangrijk vinden en wat ze willen veranderen. 

Marrit Schimmel

Hoi, ik ben Marrit Schimmel en ik zit in GT2C. Ik zit momenteel ongeveer 1 jaar bij de leerlingenraad, ik ben bij de leerlingenraad gegaan omdat ik wat wilde betekenen voor de RSG. Voor mij is de beste prestatie tot nu toe dat we een ideeënbus gerealiseerd hebben. Mijn doel in de leerlingenraad is om meer bekendheid onder leerlingen te creëren 

Nora Gerdingh

Hoi, ik ben Nora Gerdingh, ik ben 14 jaar oud en ik zit in Gymnasium 3 van de RSG. In mijn vrije tijd doe ik graag aan musical bij MUZT. Momenteel zit ik een half jaar bij de leerlingenraad en ik vind het super leuk. Hetgeen waar ik het meest trots op ben wat we hebben bereikt met de leerlingenraad is dat we een ideeënbus gerealiseerd hebben. Ik hoop nog vele mooie herinneringen met de leerlingenraad te maken. 

Hopelijk heb je zo een beetje een beeld gekregen van wie er in de leerlingenraad zitten en wat wij in de leerlingenraad doen! Mocht je zelf nou zo enthousiast zijn, en wil je ook graag bij de leerlingenraad willen, mail ons dan! Wij zijn namelijk opzoek naar nieuwe leden (VMBO en HAVO) voor bij de leerlingenraad! [email protected]