Virtuele Tour door RSG

Een Virtuele Tour door school is wat er op de website van de RSG Magister Alvinus nog miste, vonden Focco en Koen uit H5E. Voor hun profielwerkstuk maakten ze een VR-tour. In deze blog vertellen ze er alles over.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen?
‘Wij zijn op het idee gekomen om een virtuele tour te maken omdat we geïnteresseerd waren in virtual reality en het eerste wat toen in ons opkwam was een virtuele tour van school. We vonden dit namelijk wel wat hebben en het is echt een toevoeging voor de school’.

Is het lastig om een VR-tour te maken?
‘Ja het was best lastig, maar nog wel te doen. Wij hebben informatica als keuzevak, dus we kunnen behoorlijk goed uit de voeten met computers en software. Het was even puzzelen hoe het programma werkte, maar daarna was het gewoon een kwestie van tijd aan besteden’.

Voor wie is de VR-tour interessant?
‘Het is natuurlijk erg leuk voor de leerlingen van de RSG. maar ook hartstikke handig voor de kinderen van groep 8. Zo krijgen ze meteen een mooi beeld van onze school. Onze doelgroep is  (nieuwe) leerlingen, maar ook voor ouders en oud-leerlingen is het handig. Ze kunnen zo onze school bekijken of herbeleven’.

Wat gaan jullie na je examen doen?
‘Ik (Focco) wil hierna de I.P.O (Industrieel Product Ontwerpen) gaan doen en Koen gaat richting ICT.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier de Virtuele Tour