Twee grote ‘broers’!

‘Hé Mark en Jesper!’ roept een enthousiaste brugklasser door de kantine. Dit horen wij regelmatig als we door onze school lopen en weer een van onze tutorleerlingen tegenkomen.

Wij zijn Mark Tadema en Jesper Konstapel. Wij zitten al wat jaartjes op de RSG en hebben nooit een moment getwijfeld of we wel de goede school hadden gekozen. Wij zijn op de RSG begonnen als havo/atheneum leerlingen en zitten nu in atheneum 4.

Wij zijn dit jaar ook tutor geworden. Als tutor help je een brugklas de weg te vinden op school, beantwoord je vragen en geef je adviezen. Daarnaast help je ook bij verschillende activiteiten. Wij zijn bijvoorbeeld mee geweest naar Balk. Dit is een introductiekamp waar de leerlingen hun klasgenoten, tutoren en mentor echt kunnen leren kennen door middel van verschillende activiteiten, zoals: zeilen, een speurtocht, een spooktocht en nog veel meer. Met Sinterklaas waren wij ook van de partij en we hebben met kerst een ontbijt georganiseerd. Dat was super gezellig! Op de schoolfeesten staan we vaak achter de bar om de bruklassers een frisje in te schenken.

Wij vinden het belangrijk dat je als leerling persoonlijke aandacht krijgt. Dat je niet een nummer bent, maar echt wordt gezien. Dat je een persoon bent met eigen vragen en aandachtspunten. Daarom zijn wij tutor geworden, om als ervaren ‘broer’ een brugklasser te helpen en hun vragen te beantwoorden. Eigenlijk willen we daarmee gewoon het verschil maken op school!