Respect in de Ardennen

Eind juni kreeg ik een appje van een collega, of ik nog mee wilde en kon op excursie naar de Ardennen. Natuurlijk, alles omplannen & gaan! Niet wetende dat er in de Ardennen plaatselijke ‘moesons’ kunnen zijn, het tokkelen beláchelijk hoog is en het klimmen op sommigen plekken zowaar onmogelijk is.

Oh die regen, wát een water, niet normaal. Dus helaas konden onze survivaler hierdoor niet slapen onder hun bivak-tentjes en moesten we improviseren. En dat ging goed, mega goed! Na een te korte nacht hebben de leerlingen zich geweldig goed herpakt en hebben nog verschillende activiteiten ondernomen om daarna weer naar huis te gaan. Mountainbiken, Kanoën, Challenge Parcour… we hebben twee geweldig mooie dagen gehad. Twee dagen waarbij respect de boventoon voerde. Respect voor het doorzettingsvermogen van de leerlingen, het kijken naar mogelijkheden van de docenten, het groepsgevoel..zo fijn allemaal!

Nu ik dit typ ben ik aan het nagenieten van Ardennen-uitje en vind ik het terecht om mijn collega’s en de leerlingen nogmaals te laten weten hoe stoer ik ze vind!

Groet,
Pytrik de Groot
Docente biologie

Ardennen 2