Make a Wish: Volvo Ocean Race

Hallo, ik ben IJsbrand Even en ik zit in 4 HAVO.

In juni 2015 ben ik erg ziek geworden en heb daardoor 3 maanden in het UMCG gelegen. Daarna volgde een periode van nabehandelingen. In april 2016 hebben verpleegkundigen van het UMCG mij aangemeld bij Make a Wish. Make a Wish is een organisatie die de wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte probeert te vervullen. Ook ik kwam hiervoor in aanmerking. De zogenaamde wenshalers kwamen bij mij thuis en vroegen wat mijn grootste wens was.

Aangezien ik in juni 2015, toen ik al ziek was maar dat nog niet wist, in Göteborg Zweden bij de finish van de Volvo Ocean Race ben geweest, was mijn wens al vrij snel duidelijk: meevaren op de boot van team Brunel. De Volvo Ocean Race is een zeilrace tussen een aantal teams rond de wereld. Hier doen ze dan ongeveer 9 maanden over. In Göteborg heb ik onder andere de boot van Brunel en de boot Vestas bezocht. Helaas konden we hierop niet meevaren. Dit verhaal heb ik ook verteld aan de wenshalers. Zij gingen proberen mijn wens in vervulling te laten gaan. Ik vertelde hen dat de boot in Scheveningen lag, dus dagje Scheveningen met alles erop en eraan.

Midden augustus ging de telefoon, Make a Wish, met de vraag of wij binnen 2 weken klaar konden zijn voor vertrek naar Göteborg. Dat was even schrikken, want wij dachten dat wij naar Scheveningen zouden gaan. Op 31 augustus zijn wij toen ’s ochtends vertrokken naar Schiphol. Na 2 uur vliegen landden wij in Göteborg en werden we naar ons hotel gebracht midden in de stad.
In totaal zijn we daar 3 dagen geweest, met als hoogtepunt ontvangst bij Volvo en zeilen op de Brunel boot. Meevaren op de boot was mijn wens, maar in werkelijkheid werd het zelf varen!
Ik mocht namelijk na een tijdje aan het roer staan bij windkracht 4, we voeren toen 18,5 knopen. Dit gaf mij toen een machtig gevoel, aan het roer van zo’n groot en snel schip, dat was toch wel iets. Na een tocht van 3 uur kwamen we weer aan in de haven. Helemaal nat van de regen, maar helemaal voldaan! Dagen om nooit te vergeten!

Voor mij is de cirkel rond.
Volledig mogelijk gemaakt door Make a Wish en de artsen die mij weer op de been hebben gekregen.