Hoe gaat het met … Lotta Sophie Bakker

Hoe gaat het nu met oud-leerlingen van de RSG Magister Alvinus? We vroegen het dit keer aan Lotta Sophie Bakker.

Sophie zat van 2008 – 2010 op de RSG Magister Alvinus. Sophie is nu zangeres en actrice, je hebt haar misschien zien spelen in de musical Soldaat van Oranje in de rol van Ada, daarnaast is Sophie bezig met haar eerste album: ‘Hour of the Wolf.sophie-casting8

Naar de RSG

Ik woon in Amsterdam in de drukste en meest toeristische straat van de stad. Ik vind het heerlijk, maar kan ook genieten van het Friese hoor, heerlijk de rust en ruimte. Ik ben geboren in Amsterdam en heb 5 jaar in Abbega gewoond, nu ben ik weer terug in Amsterdam.

Mijn middelbare schoolperiode ben ik begonnen op het Bogerman in Sneek. De laatste twee jaar van de Havo heb ik op de RSG doorgebracht. Ik weet helaas niet zoveel meer over deze periode, ik kan mij nog wel herinneren dat ik enorm veel gelachen heb met de meeste docenten. Ik voelde mij erg vrij op de RSG, ik wist toen al dat ik naar naar het conservatorium of de toneelschool wilde. Ik slaagde in 2010 voor de Havo. In 2011 werd ik aangenomen aan de Toneelschool & Kleinkunstacademie in Amsterdam. In 2015 haalde ik hier mijn diploma en sindsdien werk ik als actrice en zangeres in verschillende muziek- en theaterproducties.

Tip

Als ik één tip mag geven aan de huidige leerlingen dan is dat: wees niet bang om er ‘niet bij te horen’! Het is alleen maar saai als iedereen in hetzelfde Only shirtje rondloopt 😉

Over ‘Hoe gaat het met.. ‘

Elke maand vragen we een oud-RSG leerling hoe het met ze gaat. Wat is hun dierbaarste herinnering aan hun middelbare school, welke docent(en) zijn hen het meest bijgebleven en wat zijn hun tips? Lees ook het interview met Bart van Bruggen, Marjelle Boorsma, Louis van Sinderen, Joey Hereman, Alexander Wijninga, Melcher Frankema en Hiske Oosterwijk.