Hoe gaat het met… Manon Barendsen

Hoe gaat het nu met voormalig leerlingen van de RSG? We vroegen het Manon Barendsen. Naast een carrière als pianodocent en muzikant is ze nu helemaal verliefd op haar fretloze basgitaar. En volgt ze voor de tweede keer het conservatorium. Dit keer met haar basgitaar.

Manon zat van 2003-2009 op de RSG. Ik begon op de havo en ben 6 jaar later geslaagd voor mijn VWO diploma met een extra certificaat voor CM. Hoe dat kwam? Ik was verliefd en wilde zoveel mogelijk bij haar zijn. Ik volgde het profiel EM en zij CM. Deze lessen sloten naadloos op elkaar aan zodat ik twee profielen heb gevolgd. Het leverde mij een extra certificaat op bij de diploma-uitreiking.

Schoolband Circa 5

Mijn mooiste herinnering van de RSG is onze schoolband: Circa 5, omdat we ongeveer met vijf man waren, waaronder Hiske Oosterwijk, Julian Enequist en Martijn van Bachum. We waren de eerste schoolband en mochten elke pauze oefenen. Zo’n leuke tijd was dat. We kregen de sleutel van Jan van der Zweep zodat we in het  muzieklokaal konden oefenen. We hebben veel optredens gegeven tijdens onder andere de Open Dagen, school- en examenfeesten. Een geweldige tijd. Later, toen wij al van school waren, heeft Bob Verhulst ervoor gezorgd dat leerlingen muziek konden maken in de Popkelder.

Kate Bush

Noor Dekker zal ik nooit vergeten. Ze was een wervelwind door de school en herkende haar al van ver door haar bos haar. Mevrouw Dekker was fantastisch! Ze was oprecht geïnteresseerd, streng maar rechtvaardig. Omdat mijn opa en oma een camping in Frankrijk hadden en ik daar regelmatig was, kon ik een aardig woordje Frans met haar praten. Ze heeft mij nog eens een cd geleend van Kate Bush, want er waren niet veel leerlingen die Kate Bush kenden en luisteren 🙂

Mijn tip voor de leerlingen: Wees niet bang voor de toekomst!

Over ‘Hoe gaat het met.. ‘

Elke maand vragen we een oud-RSG leerling hoe het met ze gaat. Wat is hun dierbaarste herinnering aan hun middelbare school, welke docent(en) zijn ze het meest bijgebleven en wat zijn hun tips. Lees ook het interview met onder andere Hester Jasper, Bart van Bruggen, Marjelle Boorsma, Louis van Sinderen en Hiske Oosterwijk.