Hoe gaat het met… Emése van der Steen

Hoe gaat het nu met voormalig leerlingen van de RSG? We vroegen het Emése van der Steen uit Scharnegoutum. Emése is nu Theatermaker en Theaterdocent en won in 2019 de HKU prijs van de gemeente Utrecht in de categorie ‘maatschappelijke relevantie’.

Emése zat van 2007 – 2011 op de RSG. ‘Ik heb gestudeerd aan de HKU (Hogeschool voor de kunsten Utrecht) en woon ook in Utrecht nu. Ik werk voornamelijk in Amsterdam Bijlmer. Ik werk als Theaterdocent in het speciaal onderwijs en op een middelbare school. Verder maak ik voorstellingen met jongeren, wat ik fantastisch vind om te doen!’.

Naar Parijs

‘Mijn mooiste herinnering was met onze examenklas Frans naar Parijs. Het stond niet in het programma maar wij hadden het als klas zelf geïnitieerd bij mevrouw Lamsma en zij was zo enthousiast dat ze het had geregeld (wauw!). Mijn moeder ging mee als extra begeleiding. Het was een super ervaring!’

Leuke docent

Tijdens mijn opleiding tot docent heb ik nog vaak aan mevrouw Brouwer van Engels gedacht. Ik wist als leerling altijd waar ik bij haar aan toe was. Ook had ik het gevoel dat ze écht wist wie ik was. Ze was altijd geïnteresseerd maar kon ook heel duidelijk aangeven als het klaar was met gezelligheid en dat we moesten aan het werk moesten gaan.

‘Streng maar rechtvaardig, duidelijk en geïnteresseerd’.

Mijn tip voor de leerlingen van de RSG: Sta open. Sommige leerlingen, docent of vakken lijken stom, raar en eng, maar probeer het uit en geniet er van. Kun je daarna altijd nog bepalen of het echt raar was of eigenlijk wel fun. 

Over ‘Hoe gaat het met.. ‘

Elke maand vragen we een oud-RSG leerling hoe het met ze gaat. Wat is hun dierbaarste herinnering aan hun middelbare school, welke docent(en) zijn ze het meest bijgebleven en wat zijn hun tips. Lees ook het interview met onder andere Manon Barendsen, Hester Jasper, Bart van Bruggen, Marjelle Boorsma, Louis van Sinderen en Hiske Oosterwijk.