Hoe gaat het met … Jeltsen Osinga – De Jong

Hoe gaat het nu met oud-leerlingen van de RSG Magister Alvinus? We vroegen het dit keer aan Jeltsen Osinga-de Jong.

Jeltsen zat van 2000 – 2005 op de RSG Magister Alvinus en werkte de afgelopen jaren onder andere bij Lankhorst Ropes, Philadelphia Zorg en Ketenzorg Friesland. Nu zit ze helemaal op haar plek bij de receptie van haar oude school, de RSG Magister Alvinus.

250 sollicitatiebrieven

‘Mijn zus tipte mij deze functie. Ik was meteen enthousiast en duidelijk niet de enige, 250 brieven kwamen er binnen. Deze baan voelt als thuiskomen. Bij binnenkomst op mijn eerste werkdag stonden de conciërges Anne en Henk al bij de receptie. We kenden elkaar nog van de tijd dat ik op de RSG zat, ik kon het altijd goed met ze vinden en nu nog.

Diva’s en Daklozen

Ik heb 5 jaar over VMBO GT gedaan. Het derde jaar heb ik 2 keer gedaan, dat betekende dat ik ook twee keer op excursie mocht. Mooie herinneringen heb ik aan de reis naar Tsjechië. Het was prachtig weer en Theresienstadt heeft veel indruk gemaakt. Het jaar ervoor gingen we een week naar Limburg. Ook een mooie reis. Het examenfeest met het thema “diva’s en daklozen” kan ik me ook nog goed herinneren, met de boot naar Grou om daar feest te vieren in de Treemter, wat een mooie afsluiter van een geweldige schooltijd.

Het Aquarium

image2Een aantal docenten die mij het meest zijn bijgebleven zijn er nog steeds. Wim Beijering bijvoorbeeld, hij gaf Engels. Ik was goed in Engels. Ik werd dan ook nooit mondeling overhoord, want het hoogst haalbare cijfer was een 8. Ik stond gemiddeld een 9 dus dit zou mijn cijfer omlaag halen. Eén van mijn minder favoriete vakken was Economie. Wanneer ik de lesstof niet begreep kon ik wel vervelend worden, maar gelukkig was daar meneer Wijnja, hij bleef altijd aardig en rustig. Meneer Beijering en Meneer Wijnia hadden beide een natuurlijk overwicht.

Toen ik in de brugklas zat bestond de nieuwbouw nog niet, We moesten ons dan melden in het aquarium, bij meneer Zonderland of meneer Kuipers, zij hebben beide veel indruk op mij gemaakt. Meneer Kuipers heeft altijd gezegd dat het uiteindelijk wel goed met mij zou komen en daar heeft hij helemaal gelijk in gehad. Ik zit nu op een prachtig mooi plekje.

Mijn tip

Mijn tip voor (toekomstige) leerlingen: Doe niet teveel je best om erbij te horen. Wees jezelf, maak je eigen keuzes.

Over ‘Hoe gaat het met.. ‘

Elke maand vragen we een oud-RSG leerling hoe het met ze gaat. Wat is hun dierbaarste herinnering aan hun middelbare school, welke docent(en) zijn hen het meest bijgebleven en wat zijn hun tips. Lees ook het interview met Bart van BruggenMarjelle BoorsmaLouis van SinderenJoey HeremanAlexander WijningaMelcher Frankema en Hiske Oosterwijk.