Hoe gaat het met… Hester Jasper

Hoe gaat het nu met oud-leerlingen van de RSG Magister Alvinus? We vroegen het dit keer aan Hester Jasper.

Hester zat van 2012/13 – 2017/18 op de Havo van de RSG en is nu professioneel volleybalster in Suhl, Duitsland.

‘Ik train 2 keer per dag en in het weekend speel ik een wedstrijd. Vorig jaar studeerde ik nog Sociaal Juridische Dienstverlening aan de Hanze Hogeschool in Groningen en heb ik mijn Propedeuse behaald voor deze studie. Dit is het eerste jaar dat ik in het buitenland volleybal, spannend maar ook een fantastische uitdaging. Buiten het volleybalseizoen woon ik gewoon in Sneek’.

Topsport

Mijn mooiste herinnering aan de RSG is het moment dat mijn mentor belde dat ik geslaagd was voor mijn Havo diploma en natuurlijk de diploma uitreiking. Daarnaast heeft de RSG mij goed geholpen met het combineren van topsport en school. Dat is heel fijn. Ik heb heel veel docenten gehad in de 5 jaar dat ik op de RSG heb gezeten, maar ik kon het altijd goed vinden met de conciërges 😉 en mevrouw Leininga was mijn mentor het laatste jaar en die heeft me goed geholpen tijdens mijn examenjaar.

img_4395

Tip

‘Mijn tip voor alle leerlingen, maar vooral de leerlingen die naast school veel sporten, is om goed te plannen. Als je een goede planning maakt bespaart het veel stress. Daarnaast is het handig dat je ervoor zorgt dat je je schoolwerk op tijd af hebt. Het is soms lastig en ook ik hield me niet altijd aan mijn planning. :p Maar het heeft mij in mijn examenjaar wel erg geholpen en het zorgt ook voor betere sport prestaties.

Over ‘Hoe gaat het met.. ‘

Elke maand vragen we een oud-RSG leerling hoe het met ze gaat. Wat is hun dierbaarste herinnering aan hun middelbare school, welke docent(en) zijn hen het meest bijgebleven en wat zijn hun tips. Lees ook het interview met Jeltsen de Jong, Bart van Bruggen, Marjelle Boorsma, Louis van Sinderen, Joey Hereman, Alexander Wijninga, Melcher Frankema en Hiske Oosterwijk.

img_4394