Hoe gaat het met.. Bart van Bruggen

Hoe gaat het nu met oud-leerlingen van de RSG Magister Alvinus? We vroegen het dit keer aan Bart van Bruggen.

Bart zat van 2004 – 2010 op de RSG Magister Alvinus, van G1B tot V6B, en is nu werkzaam bij de Patiëntenfederatie. Lees Bart zijn verhaal.

Jonge Socialisten

‘Na mijn tijd op de RSG ben ik politicologie gaan studeren in Amsterdam. Het laatste halfjaar op de RSG was ik voorzichtig politiek actief geworden als lid van de Jonge Socialisten in de PvdA (JS). In Amsterdam ging ik daarmee verder. Een paar jaar later was ik landelijk voorzitter van de JS. Daarna ben ik een master Inequalities and Social Science aan de London School of Economics gaan doen. Toen ik daar mee klaar was kwam ik bij de Patiëntenfederatie Nederland terecht, daar ben ik nu adviseur’.

bart-van-bruggen

Mooiste herinnering

‘Het is oneerlijk om één mooiste herinnering aan de RSG te kiezen, want ik heb er een heleboel. Het was een prachtige tijd, vond ik. De onvergetelijke reizen naar Londen, Rome en Griekenland. Het Fries Jeugd Parlement en Model European Parliament, waar ik namens Friesland aan meedeed. Het bracht me op Cyprus en in onze eigen Tweede Kamer voor allerlei debatten. Waarschijnlijk de allermooiste herinnering is niet direct aan school gerelateerd: in de zesde klas voetbalden we met een vriendenteam bij LSC 1890. Allemaal jongens die elkaar van de RSG kenden. Een schitterend jaar dat ik zo nog een keertje over zou doen. Veel van die jongens zie ik nog steeds’.

Ignace en Christine

‘Ik had met veel docenten een goede band, dus dit is opnieuw moeilijk kiezen. Frits Bus is een belangrijke, van hem kreeg leuke geschiedenislessen en als teamleider gaf hij mij de ruimte om me met politieke dingen bezig te houden. Als legendarisch duo noem ik graag Ignace Hendriks en Christine de Haan. Helaas voor de huidige leerlingen zijn ze inmiddels gepensioneerd. Ze waren de koning en koningin van de sectie klassieke talen. De reizen die we met ze maakten naar Rome en Griekenland waren geweldige ervaringen, maar ook als docenten waren ze zeer betrokken’.

Mijn tip

‘De middelbare school kan een prachtige tijd zijn. Naast alle gewone lessen en huiswerk zijn er op de RSG altijd kansen om ook andere dingen te doen. Ontdek wat je leuk vindt en grijp je kans om ook daaraan te werken op school. Leren doe je niet alleen in het klaslokaal. Dat geldt trouwens ook na de middelbare school’.

Over ‘Hoe gaat het met.. ‘

Elke maand vragen we een oud-RSG leerling hoe het met ze gaat. Wat is hun dierbaarste herinnering aan hun middelbare school, welke docent(en) zijn hen het meest bijgebleven en wat zijn hun tips? Lees ook het interview met Marjelle BoorsmaLouis van SinderenJoey HeremanAlexander WijningaMelcher Frankema en Hiske Oosterwijk.