Zo overleef je de Brugklas!

Over een paar weken is het zover, je gaat naar de brugklas. De basisschool was vertrouwd, je kende alle kinderen in je klas en je had 1 of 2 meesters of juffen. Straks is alles nieuw en heb je leerkrachten die je bij de achternaam noemt. En wie komen er bij je in de klas? Alles is nieuw en dat is hartstikke spannend. Wedden dat je het erg leuk gaat vinden!

Om de eerste weken door te komen, hebben we 10 survival-tips voor je opgesteld:

  1. Kom op tijd! Er is niks erger dan op je eerste schooldag al te laat te komen omdat je moest zoeken naar je lokaal. Kom een kwartiertje eerder en ga rustig op zoek.
  2. Pap aan met de conciërges. Zij zijn je grote steun en toeverlaat. Ben je je fietssleutel kwijt of heb je een lekke band ga naar de conciërges!
  3. Maak nieuwe vrienden. Een nieuwe school is wennen, maar bedenk, ook de leerlingen in jouw klas zijn nieuw! Iedereen die nieuw is kan wel een beetje steun gebruiken, dus ga bij je klasgenootjes staan en begin en gesprekje. Vraag ze waar ze op vakantie zijn geweest is al genoeg om een leuke middag te hebben.
  4. Trek de eerste schooldag wat leuks aan! Dan voel je je meteen wat zekerder.
  5. Komen er meer kinderen uit jouw buurt? Spreek af om samen naar school te gaan.
  6. Ga tijdens de pauze bij je klas zitten en wissel telefoonnummers uit voor een Whats-app groep. Dat is  handig voor als je bijvoorbeeld je huiswerk vergeten bent op te schrijven.
  7. Volg elkaar op TikTok, Snapchat en Instagram. Weet je meteen wat je klasgenootjes het weekend hebben gedaan. Genoeg voer om over te kletsen.
  8. Volg de RSG op Facebook en Instagram, dan ben je altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes.
  9. Ga mee op excursie naar Balk. Je leert je je klasgenoten meteen goed kennen.
  10. Laat je niet gek maken door het grote gebouw en de de oudere leerlingen. Bedenk dat iedereen een brugklasser is geweest!

Heel veel plezier bij ons op school!