High-five voor Paarse Vrijdag

Het wordt vrijdag (9 december) weer een paars feest op de RSG! Elke vrijdag na Sinterklaas is het Paarse Vrijdag. Trek deze dag iets paars aan en laat zien dat jij oké bent met alle gender en seksuele oriëntaties.  Het team leerlingen van GSA (Gay Straight Alliance) heeft een stand in de onderbouwkantine waar je vrijdag een paarse high five of kisses kunt geven, wat een prachtig kunstwerk wordt.

Elk jaar wordt landelijk ‘Paarse Vrijdag’ georganiseerd. Ook de GSA van de RSG doet daar aan mee. Zo zijn er al eens 1250 zelfgemaakte bandjes uitgedeeld aan leerlingen die achter onze standpunten staan. Op die manier proberen we het gesprek op school aan te moedigen. Op de Open Dag hebben wij een eigen informatiestand en hebben een eigen mailadres ([email protected]) bedoeld voor leerlingen die hun verhaal kwijt willen, eens met iemand willen praten of gewoon wat informatie willen.

Je mag zijn wie je bent! Dat is waar de jongeren van Gay Straight Alliance zich hard voor maken. Of je nu homo, hetero, lesbo, bi, transgender of in dubio bent.
Sommige leerlingen hebben te maken met pesten, uitsluiting, en in sommige gevallen zelfs met geweld. Bovendien durven veel leerlingen niet open te zijn over hun seksuele voorkeur. Wij vinden dat iedereen op onze school mag zijn wie hij of zij is. Onze GSA wil ervoor zorgen dat op onze school iedereen zich veilig kan voelen en zichzelf kan zijn. Dus draag vrijdag PAARS!

Meer info over Paarse vrijdag vind je hier.